Приключиха снимките на филма за Гунди. Очаква се да е в кината през 2024 г.

от Нощни птици

Павел Иванов влиза в образа на българския футболист Георги Аспарухов във филма „Гунди – легенда за любовта“.

Биографичният проект, чиито снимки вече приключиха, разказва за романтичната история на спортиста и неговата съпруга Величка Маркова-Лита, чиято роля изпълнява Александра Свиленова.

За пресъздаването на епохата актьорите и масовката са сменили близо 3000 костюма, включително екипите на футболните отбори от онова време. Декорите и самите локации са били внимателно подбирани и подготвяни месеци преди старта на снимките, така че да пасват на историята, отбелязват от снимачния екип.

Близо 200 сцени и над 1000 гледни точки са заснети със специални анаморфни обективи, които връщат сюжета към 60-те и 70-те години на миналия век. „Тази серия пресъздава „несъвършенствата“ на обективите, използвани през 70-те години в киноиндустрията. За разлика от съвременната техника, която има за цел да покаже кристално чист образ, тези обективи, с помощта на модерна технология, претворяват пластиката на картината от онова време, придавайки усещане за маслено платно“, отбелязват още от екипа и допълват, че подобни обективи са използвани при заснемането на много холивудски продукции, сред които „Бохемска рапсодия“, проследяващ живота на Фреди Меркюри.

Според режисьора на продукцията Димитър Димитров най-вълнуващият етап от създаването е приключил: „Всички сме много въодушевени, вдъхновени и малко тъжни, че свърши. Целият снимачен екип и актьорски състав дадоха всичко от себе си. Всеки един от нас беше омагьосан от историята, която разказваме във филма. Тази магия сякаш ни носеше на ръце и ни даваше сили да преодолеем предизвикателните условия в разгара на лятото и натрупаната умора. Сега предстои много отговорен етап от продукцията и нямам търпение да започна работа по монтажа”.

Оператор на филма е Борис Славков, а сценарист е Емил Бонев.

„Гунди – легенда за любовта“ се очаква по кината у нас през 2024 година.

Може да харесате още