Саманта Джоунс само „ще се отбие“ в продължението на „И просто ей така“

от Нощни птици

Популярното продължение на хитовия сериал „Сексът и градът“ се завръща на екраните тази седмица, като Кари Брадшоу, с подкрепата на своите приятели – стари и нови – се завръща към живота на свободна жена в Ню Йорк, след като овдовява в първи сезон.

„Чувствам се развълнувана за този сезон“, каза в интервю Сара Джесика Паркър, която играе Брадшоу. „Прекарахме един сезон в скръб, което беше подходящо за такава загуба. Така че е много хубаво да видим и със сигурност беше забавно да играем нещо като повторно появяване, изплуване на Кари, особено когато тя се стреми да бъде свободна в този конкретен град, който ѝ е бил познат, но вече не е същият град, нито пък тя е същата.“

„Сексът и градът“, който се излъчваше от 1998 до 2004 г., проследяваше приятелството и любовните перипетии на писателката Кари и нейните приятелки Миранда, Шарлот и Саманта (Кристин Дейвис, Синтия Никсън и Ким Катрал). В „И просто ей така“ участват само първите три, които вече са на 50 години, както и нови героини: Че, Сима и Ния.
„Просто усещах, че сезонът е много динамичен“, разказва още Паркър, цитирана от Reuters.

„Тонът се усещаше познат на оригиналния сериал, тъй като всички ние бяхме нещо като герои по пътищата на откритията и това осигурява каприз, абсурд, забавление, радост, разочарование, изненада.“

Режисьорът, сценарист и продуцент Майкъл Патрик Кинг заяви, че целта на втория сезон е била „да направи от новите герои хора, които да опознаем по-добре“.

„Една от целите ни беше да не гледате само корицата на книгата, а да я отворите и да видите кои са тези хора“, каза той.

В този сезон Кари се среща с бившия си годеник Ейдън, пак в него ще има изненадваща поява на оригиналния член на актьорския състав Ким Катрал, която играеше Саманта. В първия сезон на „И просто ей така“ Кари само си пише по телефона със сега живеещата в Лондон Саманта.

Майкъл Патрик Кинг коментира появата на Картал пред People : „Не знам какво се е случило, защото не започнахме сезона с тази мисъл“. Той предположи, че това може да се дължи на 25-ата годишнина от сериала, която да е донесла много енергия и Ким да си е казала: „Добре, ще се отбия“.

Актрисата убедително заяви, че повече не би участвала в този сериал, заради влошени отношения с останалите членове от актьорския състав. Все пак в този сезон тя ще се появи, макар и към финала му, който ще бъде излъчен през август. Също така се знае, че героинята й няма да се срещне с тази на Паркър, а двете ще проведат телефонен разговор.

Може да харесате още