Ким Картал се завръща като Саманта в продължението на „Просто ей така“

от Нощни птици

Само за една вечер вселената на „Сексът и градът“ отново ще бъде цяла, пише Variety. Изданието отбелязва, че Ким Картал се завръща в ролята на Саманта Джоунс във финала на втори сезон на „Просто ей така“.

Героинята ѝ е една от най-ярките в „Сексът и градът“ на HBO, но поради конфликт с останалите актриси в продукцията, Картал отказа да участва в продължението – „Просто ей така“. Сценаристите решиха да „изпратят“ героинята в Лондон, а тя общуваше с Брадшоу чрез текстови съобщения.

Зрителите обаче усетиха липсата ѝ в първи сезон и се оказа, че продуцентите са успели да уговорят актрисата да се завърне отново в продукцията, макар и съвсем за малко. Така става ясно, че Саманта ще участва само в една сцена във финалния епизод на втори сезон. Картал е заснела участието си на 22 март в Ню Йорк без да се види или да разговаря със звездите от сериала, включително със Сара Джесика Паркър. Този път тя ще проведе телефонен разговор с Кари Брадшоу (Паркър). Известната дизайнерка на костюми на „Сексът и градът“ Патриша Фийлд, която не е работила по „Просто ей така“, е облякла Саманта за нейната сцена.

Появата на Катрал в ролята на Саманта засега няма да бъде продължение на героинята, отбелязва още изданието.

Въпреки това завръщането на Саманта под каквато и да е форма със сигурност ще развълнува феновете на „Сексът и градът“, които настояват дори за един поглед към любимата героиня, която вложи много емоции в новаторския сериал, излъчван по HBO в продължение на шест сезона от 1998 до 2004 г. Той беше продължен и от две пълнометражни продукции.

През 2016 г. Катрал публично обяви, че е приключила с ролята на Саманта. Актрисата коментира, че не смята, че сценарият на предложения трети филм е справедлив към героинята ѝ. „Бих предпочела всички ние да имаме някакво събитие, което да оправдае трети филм“, каза Катрал пред Variety през 2022 г. „Това не се случи.“

Решението ѝ да се оттегли от ролята на Саманта доведе до публична разправия с Паркър. Когато през 2021 г. „Сексът и градът“ е рестартиран като нов сериал за тогавашното HBO Max, към Катрал не е отправен опит да бъде убедена отново да се превъплъти в ролята на Саманта, а новият сериал добавя други героини, чието присъствие в легендарната четворка получи смесени отзиви. В проекта останаха Миранда (Синтия Никсън) и Шарлот (Кристен Дейвис).

Друга емблематична фигура от сериала „Сексът и градът“ – Тузаря, в изпълнение на Крис Нот също вече не е част от продължението. Героят умира в първи сезон на „Просто ей така“ от инфаркт, а отсъствието му е свързано със скандал, в който се забърка Крис Нот. Срещу него има повдигнато обвинение в сексуално посегателство. Затова пък във втори сезон стана ясно, че се завръща дизайнера на мебели Ейдън (Джон Корбет).

Създателят на сериала Майкъл Патрик Кинг допълни, че този път епизодите ще са изпълнени с повече хумор, тъй като това бяха едни от основните критики за първия сезон на „Просто ей така“.

В момента Катрал се снима във филма на Lionsgate „За моя баща“ с Робърт де Ниро. Следващата ѝ роля ще бъде на гримьорка в драмата на Netflix „Glamorous“, чиято премиера е на 22 юни. Премиерата на втория сезон на „Просто ей така“ също е на 22 юни, но сцената на Катрал в ролята на Саманта ще бъде излъчена през август.

Може да харесате още