Само на 25: Почина Ангъс Клауд – актьорът от хитовия сериал „Еуфория“

от Нощни птици

Ангъс Клауд, който участва в хитовия сериал на HBO „Еуфория“, почина на 25-годишна възраст. Клауд, който играе наркодилъра Фезко „Фез“ О’Нийл в тийнейджърската драма, е бил намерен мъртъв в семейния си дом в Оукланд, Калифорния, съобщи негов говорител, цитиран от BBC.

„С прискърбие днес трябваше да се сбогуваме с един невероятен човек“, се казва в изявление на семейството на Клауд.
Не се съобщава причината за кончината на актьора, но се казва, че в последно време той е преживявал тежък момент след скорошната смърт на неговия баща и е бил в „битка с психичното си здраве“.

„Единствената утеха, която имаме, е да знаем, че Ангъс вече се е събрал с баща си, който беше най-добрият му приятел“, се казва в изявлението. „Надяваме се, че кончината му може да бъде напомняне за другите, че не са сами и не трябва да се борят сами.“

Семейството му моли за неприкосновеност на личния живот в този тежък момент, тъй като още преживява опустошителната загуба и се надява светът да запомни актьора с „хумора, смеха и любовта му към всички“.

Преди две седмици Клауд публикува снимка на баща си в Instagram и написа: „липсваш ми“. Източник, близък до семейството, заяви пред Entertainment Tonight, че Ангъс „се е борил с тежки мисли за самоубийство“, след като се е върнал от Ирландия, където съвсем скоро е погребал баща си.

Изданието съобщава още, че той е отседнал при семейството си, „тъй като се опитва да се справи с преодоляването на скръбта“.

„Изключително сме натъжени от кончината на Ангъс Клауд. Той беше изключително талантлив и бе обичана част от семейството на HBO и Euphoria“, се казва в официално изявление на HBO. „Изказваме най-дълбоки съболезнования на приятелите и семейството му в този труден момент“.

Ангъс има малки роли в два филма – North Hollywood и The Line. Участвал е и в музикални клипове на изпълнители като Becky G, Karol G и Juice WRLD.

Но кариерата му наистина стартира, след като печели ролята на Фез, гимназиален наркодилър в „Еуфория“.

Според „Холивуд рипортър“ тази роля го превръща в изгряваща звезда, а героят му е по-разгърнат във втория сезон.
Според интервю за GQ от 2019 г. Клауд не е имал истински стремеж да стане звезда или дори актьор. Според списанието той е работил в заведение за пилета и вафли, и един ден неочаквано е спрян на улицата от агент от кастинг компания.

„Бях объркан и не исках да дам телефонния си номер“, казва Клауд пред GQ. „Помислих, че това е измама.“

След като се излъчва за първи път през юни 2019 г., „Еуфория“ бързо се превръща в хит и до 2022 г. е най-коментираният телевизионен сериал в Twitter за десетилетието в САЩ. Високо оценен, сериалът е носител на множество отличия, включително две награди „Еми“ и „Златен глобус“ за Зендая, която изпълнява главната роля.

Може да харесате още