Сериалът „Аватар“ няма да излезе скоро, стачката на сценаристите забавя хитови проекти с години, очакваме „Малката русалка“ на малък екран

от Нощни птици

След появата тази година на римейка на „Малката русалка“ от 1989 г. идва новината, че студио „Дисни“ се готви да създаде и нов анимационен сериал със същата героиня, съобщи BBC.

Последната Ариел на студиото се сблъска с расистки реакции, след като възложи ролята на русалката на поп певицата Хали Бейли, която е по-тъмнокожа от оригиналната героиня.

Всъщност първата чернокожа принцеса на „Дисни“ се появява още през 2009 г. като Тиана в анимационния филм „Принцесата и жабокът“. Героинята излезе година след като Барак Обама стана президент на САЩ, който е и първият цветнокож човек на такъв пост в страната.

„Disney Junior’s Ariel“ е музикална поредица за малки деца и в момента е в процес на производство. Очаква се да излезе на пазара през следващата година. Сюжетът потапя зрителите в подводните приключения на Ариел – осемгодишната принцеса русалка, и нейните приятели, включително и Камбанка в приказното, вдъхновено от Карибите кралство Атлантида.

„Супер развълнувана съм за Ариел, със сигурност не съм мислила, че ще имаме емблематичен герой като нея в свят за игра в предучилищна възраст“, каза Айо Дейвис, президент на Disney Branded Television, дъщерно дружество, занимаващо се с телевизионното съдържание на компанията и добави, че така ще има герой, с когото дъщеря ѝ ще може да се идентифицира.

В същото време „Дисни“ обяви, че най-големите ѝ заглавия се изтеглят във времето, тъй като компанията обяви промяна в календара си за издаване. В списъка са много от очакваните с нетърпение части от филми Marvel, Star Wars и Avatar, съобщават американски медии.

Продуцентът на Avatar Джон Ландау написа в Twitter, че създателите на филма се нуждаят от повече време, за да завършат следващите филми.

От „Дисни“ не са посочили причина за забавянето, но този ход идва на фона на продължаващата стачка на холивудските писатели, която някои смятат, че именно това е причината за спиране на продукцията, което може да окаже влияние върху сроковете за издаване.

„Филми като този не могат да бъдат направени без сценарии (твърдение, което някои критици могат да оспорят), а тъй като сценаристите не работят в момента по тях, нещата трябва да бъдат отложени“, пише в медийния уебсайт Gizmodo.

Най-значимият тласък в календара е пускането на филмите за „Аватар“, научно-фантастичен сериал, чието действие се развива на измислената луна на Пандора. „Аватар“ 3 ще излезе една година по-късно на 19 декември 2025 г. „Аватар“ 4 се премества с няколко години до 21 декември 2029 г., а „Аватар“ 5 се премества до декември 2031 г.

Аватар, Снимка: Форум Филм

По този повод една от актрисите – Зоуи Салдана, която изпълнява ролята на Нейтири се пошегува в социалните мрежи като изчисли, че тогава ще е на 53 години, а се е включила в проекта на 27 години.

Режисьорът Джеймс Камерън, който стартира първия „Аватар“ през 2009 г., каза, че може да не режисира четвъртата и петата част, предаде Асошиейтед прес. До декември 2031 г. 68-годишният Камерън ще бъде на 77.

„Всеки филм за Аватар е вълнуващо, но епично начинание, което отнема време, за да достигне нивото на качество, към което ние като създатели на филми се стремим и публиката очаква“, написа продуцентът на Аватар Джон Ландау в Twitter.

Другият значителен тласък в календара на компанията са филмите „Междузвездни войни“. Две части от поредицата вече са планирани за 2026 г. – единият беше отложен от декември 2025 г. за май 2026 г., а друг беше добавен за декември 2026 г. Студиото не е издавало филм от Междузвездни войни от 2019 г.

Беше обявено и преместване за по-голямата част от поредицата на Marvel – най-вече „Avengers: Kang Dynasty“ се измества от май 2025 г. за май 2026 г.

Може да харесате още