Телевизионната поредица за Хари Потър е все по-близо до реализация

от Нощни птици


Отново в света на Хари Потър и магьосническото му всекидневие ще успеем да влезем с нов сериал, базиран на оригинала. Зад него стои Warner Bros. Discovery и ще се ще се появи в стрийминг услугата Max.
В момента тече маратон от сценарни предложения, които ще се борят за правото да адаптират седемте книги на Дж. К. Роулинг, предава Deadline.

Според източници на изданието зад проекта ще застанат компилация от американски и британски автори, като първият кръг от срещата със сценаристите се е състоял в Лос Анджелис.

Най-добрите варианти продължават в следващ кръг, който вече ще протече във Великобритания. Не е ясно доколко авторката на „Хари Потър“ Роулинг, която живее в Единбург, Шотландия, е участвала в процеса, но се очаква тя да участва във вземането на решения за сериала, който тя продуцира.

Източниците все пак подчертават, че процесът е в начален стадий.

Поредицата за Хари Потър ще бъде продуцирана от Brontë Film and TV – продуцентската компания, ръководена от агента на Роулинг Нийл Блеър, и Warner Bros Television.

Двойката ще продуцира заедно с главния изпълнителен директор на Brontë Рут Кенли-Летс, а Дейвид Хейман, който е продуцент на филмите, е в преговори за изпълнителен продуцент.
През април главният изпълнителен директор на Warner Bros Discovery Дейвид Заслав заяви, че „Хари Потър на макс“ ще бъде „десетилетие“.

Вълшебният свят на Роулинг, породен от седемте ѝ бестселъра за Хари Потър в 600 млн. екземпляра по целия свят, обхваща магазини за търговия на дребно, тематични паркове, глобална сценична пиеса и игрален франчайз с глобални приходи от 7,7 млрд. долара, както и филмите „Фантастични животни“ с приходи от 1,8 млрд. долара.

Може да харесате още