Том Холанд и Том Холандър – какво става, като им объркат имената? А хонорарите?

от Нощни птици

Том Холанд и Том Холандър имат доста общо. И двамата упражняват една професия – актьорската, и двамата са от Англия, и двамата имат почти еднакви имена.

Точно това се оказва причината единият да получи хонорара на другия, предава CNN.

За странната ситуация разказва Том Холандър, известен от продукции като „Гордост и предразсъдъци“ на Джо Райт, „Карибски пирати“, „Добра година“ на Ридли Скот, сериалите „Нощният мениджър“ и „Белият лотос“.

Оказва се, че Холандър се сдобил с огромен бонус, който обаче бил предназначен за звездата от „Отмъстителите“ – колегата му Том Холанд. И макар отдавна да е в киноиндустрията, по-младият му колега с близко до неговото име е много по-известен, особено след ролята в „Спайдърмен“.

Всъщност британецът Холандър познава много добре изпитанията и трудностите на това да бъдеш почти съименник на невероятно известния си колега актьор. Особено в случаите, когато става въпрос за невизуална комуникация.

В телефонен разговор често думите отсреща са:: „Том Холанд?“ и после разочарованието почти като на дете: „Не, Том Холанд-ър“.

Пред американския водещ на Late Night Сет Майерс той разказва, че освен тези случаи има още един, който е доста по-фрапантен. Когато в счетоводния отдел „се объркали“ и той получил хонорар (за кратко), който бил предназначен за колегата му – звездата от „Спайдърмен“. Това станало възможно, докато двамата били в една и съща агенция.

Холандър отишъл да види приятел, който играел в театрална постановка в Англия за 300 паунда на седмица. Холандър седял „самодоволно“ в публиката, след като току-що приключил с филмова роля за проект на BBC за около 30 000 паунда.

И докато си мислил колко е успешен, го отрезвил мейл по време на паузата на постановката със сума бонус от „Отмъстителите“.

„Не си спомням да участвам в „Отмъстителите“, разказва Холандър, но още повече се изумил от сумата, която видял. „И това не беше заплатата му. Това беше първият му боксофис бонус, не за целия боксофис, а за първия. И това бяха повече пари, отколкото някога съм получавал – беше седемцифрена сума“, спомня си още актьорът.

Той добавя, че Холанд е бил „на 20 или нещо подобно години тогава. „Така че чувството ми на самодоволство, което, спомняте си, имах през първата половина (на пиесата), изчезна много бързо. Но това е шоубизнесът. Ту нагоре, ту надолу.“

Холандър ще се снима като Труман Капоти във втория сезон на антологичната поредица „Вражда“, която ще може да се гледа от 31 януари.

Може да харесате още