„Три живота седмично“ описва френският писател Мишел Бюси

от Нощни птици

По време на „Нощ на четенето“, която ще се състои на 19 и 20 януари, гостува френският писател Мишел Бюси – той ще представи трилъра „Три живота седмично“.

Романът описва многообразието на живота – любов, семейни връзки, отмъщение, покаяние, прошка и едно престъпление, чиято мистерия се заплита с всяка следваща страница.

Сюжетът отвежда читателя в долината на Мьоз, в сърцето на Ардените, където е открито мъртво тяло. В колата на жертвата полицията се натъква на три шофьорски книжки с идентични снимки. Трима мъже, родени в един и същи ден, в три различни града. Разкриването на самоличността на жертвата изправя капитан Кател Марел пред истинска загадка.

Три жени чакат завръщането на жертвата. Всяка твърди, че е единствената му любов. Заедно те ще се опитат да разгадаят енигмата на един невъзможен тройствен живот.

Мишел Бюси

е автор на 17 криминални бестселъра, от които са продадени над 12 милиона екземпляра в целия свят. Негова е книгата „Черните лилии“, която е най-награждаваният трилър през 2011 г. във Франция. Писателят е носител на литературни отличия, сред които Maison de la Presse за книгата си Un avion sans elle. През 2017 г. на името на Мишел Бюси е учредена награда, която се присъжда на най-добрите трилъри за годината.

Освен Бис, в „Нощ на четенето“ българските читатели ще могат да се срещнат с още френски автори – Жером Лубри, Бернар Миние и Франк Тилие.

На 19 януари е срещата им с българските читатели във Френския институт. На следващия ден е планирано да разговарят с публиката в библиотека „Филологии“ към Софийския университет (СУ) „Св. Климент Охридски“ и в книжния център „Гринуич“.

Може да харесате още