Започнаха снимките на нов български сериал „Тревожност“

от Нощни птици

Започнаха снимките на първия сериал, спечелил финансиране от Националния филмов център. „Тревожност“ е режисиран от Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария заедно с Матей Константинов.

Двамата продължават творческия си тандем, познат от филмите LOVE.NET, „Вeздесъщият” и сериала „Порталът“. В сценарния екип се включват и авторите Емил Стефанов и Радослава Топалова.

Снимка: Мирамар

Сериалът разказва истории на хора, потърсили психотерапевтична помощ при д-р Манов – психоаналитик с международно признание, и съпругата му д-р Ясенова – специалист по детско-юношеска психология. Всяка серия паралелно проследява случващото се в двата кабинета, както и отношенията между двамата терапевти.

Повечето от историите са базирани на реални случаи. Консултанти на сериала са известните български психоаналитици д-р Иван Игов и д-р Огнян Димов. Самият Илиян Джевелеков е учил психология в продължение на няколко семестъра, преди да влезе кинорежисура в НАТФИЗ, и отдавна е изкушен от тематиката.

Снимка: Мирамар

В главните роли на психотерапевтите ще видим познатите и обичани от българската публика актьори Пенко Господинов и Ана Пападопулу. Като техни пациенти ще им партнират Ирмена Чичикова, Радена Вълканова, Петър Дочев, Боян Младенов, Цветан Пейчев, Никола Додов, Димитър Иванов – Капитана, Стефания Кочева, Ина Добрева, Елена Кабасакалова и други.

Снимка: Мирамар

Поддържащите роли на деца и юноши са поверени на млади и талантливи момичета и момчета от различни актьорски школи. Сред тях е и Евелина Бибова, изиграла ролята на Елица в най-новото заглавие на Мирамар филм „Чума“, който ще видим по екраните от 19 януари.

Снимките ще продължат до края на февруари, а зрителите пред малкия екран ще могат да се потопят в този свят през есента на 2024 година.

Може да харесате още