Адвокатът на Ален Делон: Синовете му ще го довършат

от Нощни птици

Докато децата на френската филмова звезда Ален Делон водят братоубийствена война и се нападат взаимно в социалните мрежи, чрез медиите и с жалби, адвокатът му е поискал от прокуратурата да осигури правна защита на актьора, съобщават телевизионният канал BFM и Franceinfo.

Според адвоката Кристоф Айела, който е загрижен за здравето на актьора, но най-вече за прекратеното му лечение, искът е подаден в интерес на самия Делон, чийто живот е в опасност. В писмото, изпратено до прокурора на Монтаржи Жан-Седрик Го, Айела, който твърди, че е адвокат на Ален Делон – твърдение, което се оспорва от някои членове на семейството – иска да бъде разрешено на главния лекар на актьора, швейцарски специалист, който го лекува от тежкото му заболяване, да го посети във френската му резиденция, където той пребивава в момента.

Адвокатът желае това посещение да се осъществи по спешност, за да се изготви медицински доклад и да се реши какви действия следва да се предприемат по отношение на състоянието на актьора, като се получи и неговото съгласие.

Според адвокат Айела синовете на звездата Антони и Ален-Фабиен Делон се противопоставят на посещението, а това, казва той, може да доведе до преждевременната смърт на баща им.

„Антони Делон е решил да лекува болестта на баща си с плодови и зеленчукови сокове, предписани от натуропат“, се посочва в иска. От своя страна Анушка Делон, също представлявана от Айела, се противопоставя на спирането на конвенционалните грижи и лечение на баща си.

Искът идва, след като конфликтът между децата на 88-годишния актьор се засили на фона на споровете за неговото наследство. Най-малкият му син Ален-Фабиен е подал жалба срещу сестра си Анушка Делон, обвинявайки я, че „злоупотребява със слабостта“ на баща му и го заблуждава.

След поредицата медийни скандали и размяна на обвинения случаят е поет от френската прокуратура и сега лекар ще прецени здравословното състояние на Ален Делон, след като адвокатите на 88-годишния френски актьор, от една страна, и синът му Антони, от друга, поискаха той да бъде поставен под съдебна защита, предаде АФП, като се позова на френските власти.

„Прокуратурата в Монтаржи е поискала квалифициран лекар да оцени състоянието на Ален Делон“, се казва в изявление на прокуратурата в градчето в Централна Франция, близо до което живее актьорът.

„Прокурорът потвърждава, че на 10 януари 2024 г. е получил два отделни имейла от адвокатите на Антони и Ален Делон, в които се посочва, че актьорът спешно трябва да бъде поставен под съдебна защита по здравословни причини“, се казва в изявлението. В него се добавя, че процедурата няма да бъде предмет на „по-нататъшна комуникация“.

По-рано Лоранс Бедоса, представяща се за адвокат на Ален Делон, заяви в съобщение за пресата, че е „поискала по електронната поща от прокурора на Монтаржи да започне процедура за поставяне на Делон под съдебна защита“.

„Това е много удовлетворяващо за нас и за нашия клиент. Надяваме се, че експертната оценка ще бъде извършена от специалист, за да можем най-накрая да възобновим грижите, от които Ален Делон се нуждае“, заяви пред АФП Кристоф Айела.

Той допълни пред „Фигаро“, че вече не защитава интересите на дъщерята на актьора – Анушка, „за да успокои страстите“.

Както pticite.com съобщи, за скандалите в семейство Делон стана известно за първи път в началото на януари от интервю за „Пари мач“ на 59-годишния син на френската филмова икона, Антони Делон. Седмица по-късно в същото списание се появи и разговор с най-малкия син, 29-годишния Ален-Фабиан. Двамата смятат, че баща им е бил манипулиран от сестра им, 33-годишната Анушка, за която се твърди, че е скрила от тях здравословното състояние на Делон.

Тя искала да го премести от Франция в Швейцария, за да избегне плащането на твърде голям данък върху наследството, твърди Антони.

От своя страна Анушка обвинява братята си, че са застрашили живота на актьора, и обяснява, че иска да отведе баща им в Швейцария, за да може той да продължи лечението си там. Дъщерята е на мнение, че медицинските грижи за Ален Делон във Франция са крайно недостатъчни и че трябва да се позволи на швейцарските лекари да го прегледат отново и да възобновят лечението му, защото в противен случай съществува риск за живота му.

В юридически план Ален-Фабиан подава жалба срещу Анушка на 22 декември за „злоупотреба със слабостта му“ в ущърб на Делон, припомня АФП. От своя страна Антони обяви пред „Пари мач“, че е подал жалба срещу нея, обвинявайки я, че не го е информирала за неуспеха на баща им да премине „пет когнитивни теста“ между 2019 и 2022 г.

Състоянието на Ален Делон се оценява на над 200 млн. евро. Актьорът притежава имение на река Лоара и голяма колекция от картини. През 2017 г. Делон обявява края на филмовата си кариера. Актьорът, който получи инсулт през лятото на 2019 г., се е снимал в над 90 филма. Сред най-известните му роли са в „Роко и неговите братя“, „Гепардът“ и „Техеран 43“. Оттеглил се от светлините на прожекторите, Ален Делон има само няколко публични изяви през последните години. През септември 2021 г. той присъства на погребението на Жан-Пол Белмондо.

Може да харесате още