Актьорът от „Шеметни години“ Дани Мастерсън е осъден на 30 г. затвор за изнасилвания

от Нощни птици


Актьорът Дани Мастерсън е осъден на 30 години затвор, след като по-рано тази година е бил осъден по две обвинения в изнасилване. Делото се е гледало в съдебна зала в Лос Анджелис, съобщава заместник-прокурорът Райнхолд Мюлер от Окръжната прокуратура в Лос Анджелис

Мастърсън получи максималното „сборно“ наказание за престъпленията, заяви Мюлер.

47-годишната звезда от „Шеметни години“ (That ’70s Show) беше призната за виновна в края на май по две от трите обвинения в изнасилване и след произнасянето на присъдата беше задържана под стража. По третото обвинение съдебните заседатели бяха в задънена улица и не намериха единодушно решение, предава CNN.

След първоначалния си арест през 2020 г. Мастърсън се призна за невинен в изнасилването на три жени в дома му при отделни инциденти в периода 2001-2003 г.

Присъдата от четвъртък произтича от втория процес по делото, който започна на 24 април и отиде при журито на 17 май. Мастърсън е представляван от адвокатите Шон Холи и Филип Коен. Заместник-прокурор Ариел Ансън и заместник-прокурор Мюлер са обвинители по делото.

В четвъртък пред репортери пред сградата на съда Холи заяви, че планират да обжалват присъдите за изнасилване.

„Много сме разочаровани от присъдата, която съдията постанови днес“, каза Холи, четейки изявление. „Г-н Мастерсън не е извършил престъпленията, за които е осъден, и ние, както и апелативните адвокати, които са най-добрите и най-умните в страната, сме уверени, че тези присъди ще бъдат отменени.“

Първият процес започва през октомври 2022 г., а през следващия месец е обявено съдебно производство, съобщава окръжният прокурор пред CNN.

Алисън Андерсън, адвокатът, представляващ двама от тримата обвинители, заяви пред изданието след произнасянето на присъдата, че нейните клиенти „са проявили огромна сила и смелост, като са се разкрили пред правоприлагащите органи и са участвали пряко в два изтощителни наказателни процеса“.

„Приветствам смелостта им, че се разкриха и участваха в този процес. Надявам се, че тази присъда по някакъв начин ще им донесе спокойствие и че тяхната смелост ще бъде пример за другите“, заяви окръжният прокурор на Лос Анджелис Джордж Гаскон. „Един от основните ми приоритети е да гарантирам, че Лос Анджелис повече няма да бъде ловно поле за холивудския елит, който се чувства в правото си да ловува жени.“

Мастърсън е най-известен с ролята си на Стивън Хайд в „That ’70s Show“, което се излъчва в продължение на осем сезона по Fox от 1998 до 2006 г., а в него участват Мила Кунис, Аштън Къчър, Лора Препон, Тофър Грейс и Уилмър Валдерама.

Къчър и Мастерсън участваха и в сериала на Netflix „Ранчото“ (The Ranch) от 2016 г., но Netflix и продуцентите изключиха Мастерсън от сериала на фона на обвиненията в изнасилване. По онова време Мастерсън заяви, че е „очевидно много разочарован“ от решението.

Новините за обвиненията датират от март 2017 г., когато журналистът и бивш редактор на Village Voice Тони Ортега пише на сайта си „The Underground Bunker“, че Мастърсън е разследван от полицейското управление в Лос Анджелис.

Може да харесате още