Актрисата Сандра Бълок загуби партньора си Брайън Рандал

от Нощни птици

Актрисата Сандра Бълок загуби партньора си. Фотографът Брайън Рандал почина на 57-годишна възраст на 5 август след като преди три години е бил диагностициран с амиотрофична латерална склероза (АЛС).

В изявление семейството на Рандал заяви, че е „изключително благодарно на неуморните лекари, които се ориентираха в това заболяване“.

Сестрата на Сандра Бълок – Гъсин Бълок-Прадо я похвали за „невероятния“ начин, по който се е грижила за Рандал през последните му години в Instagram.

„АЛС е жестока болест – пише тя, – но има някаква утеха в това да знам, че той имаше най-добрите болногледачи в лицето на моята невероятна сестра и групата медицински сестри, които тя събра и които ѝ помогнаха да се грижи за него в дома им.“

„Убедена съм, че Брай е намерил най-доброто място за риболов в рая и вече хвърля примамката си в буйни реки, пълни със сьомга.“ Смъртта на Рандал беше обявена за първи път в изявление на семейството му, разпространено до People.

Семейството заяви, че фотографът е избрал да запази болестта в тайна, като добави: „Онези от нас, които се грижеха за него, направиха всичко възможно, за да изпълнят молбата му.“

Сандра Бълок е актриса известна с филми като „Скорост“, „Гравитация“, „Предложението“ и „Мис таен агент“, а през 2010 г. спечели „Оскар“ за изпълнението си в „Невидима зона“.

Запознава се с Рандъл през 2015 г. на рождения ден на своя син Луис. Двамата така и не сключват брак като причината е по-скоро, че Бълок вече има несполучлив такъв преди време с Джеси Джеймс, но самата тя коментира, че в лицето на Брайън е намерила сродната си душа. Двамата отглеждат общо три деца, като Рандъл има дъщеря, а актрисата две осиновени деца – 13-годишен син Луис и 10-годишна дъщеря Лайла.

Какво представлява АЛС?

Амиотрофичната латерална склероза (АЛС), известна още като болестта на Лу Гериг по името на известен нюйоркски бейзболист, който умира от нея, е прогресиращо заболяване, за което няма лечение, предава BBC.

То се причинява от смъртта на нервните клетки в главния и гръбначния мозък, които контролират движението на мускулите, които човек контролира съзнателно.

Заболяването често започва с мускулни потрепвания и слабост на ръката или крака, проблеми с преглъщането или неясен говор, но с напредването си оказва сериозно влияние върху способността за движение, говорене и дори дишане.
Повечето хора умират в рамките на две години след поставянето на диагнозата.Точната причина за заболяването все още не е известна. Малък брой случаи са наследствени. През 2018 г. от това заболяване си отива и британският учен Стивън Хокинг.

Може да харесате още