Арми Хамър се размина с обвинението за сексуално посегателство

от Нощни птици

Обвиненият в канибализъм и изнасилване американски актьор Арми Хамър се размина с обвиненията за сексуално посегателство. Това потвърдиха от прокуратурата, предава BBC.

Преди две години звездата от „Социалната мрежа“ беше обвинен, че през 2017 г. е изнасилил жена в Лос Анджелис.
Твърди се също, че той ѝ е изпратил поредица от недвусмислени съобщения в социалните медии.

Жената, обвинила актьора в изнасилване, е българката Ефи Ангелова. Тя заяви, че е „разочарована“ от решението на окръжния прокурор. „Чувствах се задължена да говоря и да подам сигнал. Това, че проговорих, ми струваше много.“

По думите ѝ, това, че е казала истината, ѝ е донесло много усложнения, като е получила смъртни заплахи, такива за изнасилване, за нападения и е била подложена на непрестанен тормоз.

Окръжната прокуратура заяви, че прокурорите са извършили „изключително задълбочена проверка“ на обвиненията, но че няма „достатъчно доказателства“, за да бъде повдигнато обвинение на Хамър.

Тифини Блекнел, директор на Бюрото за комуникации, заяви: „Случаите на сексуално насилие често са трудни за доказване, поради което възлагаме на най-опитните ни прокурори да ги прегледат. В този случай тези прокурори извършиха изключително задълбочен преглед, но установиха, че към момента няма достатъчно доказателства, за да бъде обвинен г-н Хамър в престъпление.“

Блекнел продължи: „В момента, в който е извършена проверка, е установено, че Хамър не е в състояние да се справи с проблема: „Като прокурори ние имаме етична отговорност да повдигаме обвинения само по дела, които можем да докажем по несъмнен начин. Знаем, че за жените е трудно да съобщават за сексуално насилие. Дори, когато не можем да придвижим напред обвинението, нашите представители за работа с жертви ще бъдат на разположение на тези, които потърсят услугите ни за подкрепа на жертвите.“

След първоначалната полемика за обвиненията Хамър, кариерата му в киното тръгна надолу. Той беше заменен във филма Shotgun Wedding и сериала The Offer.

Актьорът, който участва и във филмите „Призови ме с твоето име“, „Ребека“ и „Смърт в Нил“, отрича всички обвинения срещу него.

След прокурорското решение Хамър написа в Instagram: „Много съм благодарен на окръжния прокурор, че проведе задълбочено разследване и стигна до заключението, което поддържах през цялото време, че не е извършено престъпление. Очаквам с нетърпение да започна това, което ще бъде дълъг и труден процес на възстановяване на живота ми, след като името ми е изчистено.“

В надписа той добавя: „Бих искал да изкажа специални благодарности на всички хора, които ми помогнаха да премина през този период. Напред и нагоре. „

Освен в кариерата, Хамър преживя и лични несгоди. Той се раздели със съпругата си – американската телевизионна водеща Елизабет Чеймбърс, с която се ожени през май 2010 г. Дойката има две деца и обяви развода си през 2020 г.
През септември трисерийната поредица на Discovery+, озаглавена „House of Hammer“ („Къщата на Хамър“), продуцирана от лелята на актьора Кейси Хамър, показа интервюта пред камера с две от предполагаемите жертви на Хамър, в които те подробно описват някои от предполагаемите си посегателства. В същото време лелята разказва, че насилието над жени в тази фамилия има предистория още от прадядото на актьора.

Самият Арми пък споделя, че срещу него е имало сексуално посегателство, докато е бил на 13-годишна възраст, но родителите му не са обърнали внимание на това. Говори се, че звездата е загубила и финансовата подкрепа на богатото си семейство.

Може да харесате още