„Белият лотос“ отваря врати и за трети сезон

от Нощни птици

С около две години се забавя третият сезон на хитовия сериал на HBO Max „Белият лотос“. Причината за отлагането е стачката в Холивуд на сценаристи и актьори, която спря филмовото производство миналата година. Очаква се той да се появи през 2025 г.

Режисьорът Майк Уайт избира трета дестинация, в която да заведе гостите на веригата хотели „Белият лотос“, където подбрани професионалисти се грижат за удобството и капризите им. Но както знаем от предходните сезони, в райското място винаги има частица от ада и все някой бива убит.

Последно това беше героинята Таня, която донесе множество отличия – както и наградата „Еми“ в поддържаща роля на Дженифър Кулидж (позната и от „Американски пай“, „Професия блондинка“).

И ако първият сезон акцентира върху парите, вторият – върху сексуалните отношения, то третият може да погледне през призмата на смъртта и източната духовност. За това сочи и новото място, което е избрано за снимки. След островите Мауи (Хавай) и Сицилия (Италия) новата посока е Тайланд. Мястото е в Кох Самуи, Пукет и Банкок, а работата започва още през февруари.

Вече е ясно и кой е включен в актьорския състав за предстоящите серии

Към третия сезон на хитовия сериал на HBO се присъединяват Уолтън Гогинс (The Shield, Justified, Vice Principals, The Righteous Gemstones, Invincible и Fallout), Сара Катрин Хук, Сам Нивола („Маестро“), Патрик Шварценегер (Gen V, „Среднощно слънце“) и Ейми Лу Ууд („Секс образование“).

Те стават част към селекцията на обявените по-рано Лесли Биб, Дом Хетракул, Джейсън Айзъкс, Мишел Монаган, Паркър Поузи и Тайм Таптимтонг, както и към Милош Бикович, Кристиан Фридел, Моргана О’Райли, Лек Патравади и Шалини Пейрис, предава Variety.

Беше обявено също, че звездата Кери Кун се присъединява към сезон 3, а Наташа Ротуел ще се завърне в сериала в повторение на ролята си от сезон 1. В първата част героинята ѝ се сближи с депресираната богаташка Таня, която загина в сезон 2.

„Белият лотос“ дебютира през 2021 г. и веднага се оказа изключителен хит за HBO. Първият сезон, чието действие се развива на Хаваите, получи 20 номинации за „Еми“ и десет победи, включително за най-добър лимитиран сериал.

Втората част, чиято премиера се състоя през декември 2022 г. и чието действие се развива в Сицилия, получи 23 номинации за „Еми“, включително за най-добър драматичен сериал, като в крайна сметка спечели пет награди.

Създател, сценарист и режисьор на оригиналния HBO сериал е Майк Уайт. Той, Дейвид Бернад и Марк Камин са изпълнителни продуценти.

Може да харесате още