Джордж Клуни режисира нов проект – The Boys in the Boat

от Нощни птици

Неведнъж известни актьори решават да седнат и на режисьорския стол. Именно за този преход в кариерата си разказва и звездата от „Спешно отделение“ Джордж Клуни.

В момента той работи над спортната драма The Boys in the Boat и признава, че тази позиция му допада. Всъщност това съвсем не е първият му режисьорски опит. Дебютът му е през 2002 г. с Confessions of a Dangerous Mind.

Пред Sky News Клуни коментира режисурата: „Тя е много по-забавна, имаш повече контрол. Командвам, без да се налага да уча да греба. Забавно е да напишеш сутринта сценарий, а по-късно някой друг да построи декорите, които си измислил“.

Звездата от „Бандата на Оушън“ допълни, че е много щастлив, че може да се занимава с нещата, които обича, при това в дългата си кариера. Той обясни, че осъзнава, че много хора нямат тази възможност.

„Наясно съм с това и го празнувам, защото, знаете ли, ако не се забавлявам, мисля, че хората биха били наистина ядосани. Ако погледнат живота ми, ще си кажат: „Ако не се забавляваш, тогава, знаеш ли, тогава кой знае“, каза още двукратният носител на „Оскар“.

The Boys in the Boat е посветен на отбора по гребане на Вашингтонския университет – от началото му в епохата на депресията до спечелването на златото на Олимпийските игри в Берлин през 1936 г. в хитлеристка Германия. В ролите са Калъм Търнър, Джоел Еджъртън и Питър Гинес и др.

По отношение на екипа, който е събрал за филма, Клуни казва: „Искам да работя само с хора, които искат да бъдат там и харесват това, което правят, защото това са дълги часове, тежки. Трудно е да се прави.

Никой не е тук, за да се оплаква. Ние не се оплакваме. Но това са дълги часове и има много работа. И така, хората трябва да се наслаждават на това, което правят, защото аз наистина не искам да бъда около хора, които не искат да излязат от ремаркето си.“

Човек, с когото Клуни все още обича да работи, е Брад Пит. Двамата са се снимали заедно в няколко филма, включително в трилогията „Оушън“. Актьорите се събират отново в предстоящия екшън-трилър „Вълци“.

„Все още ми харесва да играя, забавлявам се. Току-що направих филм с Брад Пит, той е изгряващ актьор“, шегува се Клуни.

Може да харесате още