Джейми Фокс получи наградата „Авангард“ в Лос Анджелис

от Нощни птици

Последните месеци се оказаха трудни за Джйми Фокс. Актьорът влезе неочаквано в болница, след което бе обвинен и в сексуално насилие.
Актьорът се появи за първи път след тези събития на церемонията на асоциацията „Изборът на критиците“, посветена на киното и телевизията. 55-годишният Фокс коментира здравословното си състояние по време на емоционалната си реч при приемането на наградата в Лос Анджелис. Актьорът получи приза „Авангард“ за изпълнението си в The Burial („Погребението“).

Той благодари на всички и сподели, че е преживял и преминал през доста неща.

„Не можех да направя това преди шест месеца. Всъщност не можех и да ходя“, добави той.

Фокс изрази признателността си към живота и каза: „Чувствам се добре да съм тук. Сега ценя всяка минута. Това е различно. Различно е“.

„Не бих пожелал това, през което преминах, на най-големия си враг, защото е трудно, когато е почти свършило, когато виждаш тунела“, продължи той.

„Аз видях тунела. Не видях светлината! – допълни актьорът. – В този тунел беше горещо, така че не знаех къде отивам. Дали отивам на правилното място? Видях дявола да казва: „Хайде, сега“.

В речта си Фокс увери публиката, че също така не е клонинг, въпреки минали слухове по тази тема.

Звездата от „Джанго без окови“ на Куентин Тарантино благодари на семейството си за грижите около него.

„Сестра ми и дъщеря ми бяха толкова страхотни, че не позволиха на никого да узнае за всичко, което се случи“, допълни той.

След като благодари на екипа, стоящ зад „Погребението“, Фокс завърши речта си с думите: „Искам да кажа, че преди шест месеца не можех да си представя, че това може да се случи или че ще съм тук, но когато се изправям тук до този микрофон и получавам тази награда „Авангард“, всичко, което мога да кажа, е: „Господи, помилуй, Иисусе“.

„Погребението“ е американски драматичен филм, режисиран от Маги Бетс. Сценарият е на Бетс и Дъг Райт и се основава на истинска история за адвокат и негов клиент, които съдят погребална компания.

Ситуацията е документирана в статия на Джонатан Хар в New Yorker от 1999 г. Джейми Фокс изпълнява ролята на адвоката, а Томи Лий Джоунс влиза в образа на клиента му.

Фокс е с „Оскар“ за най-добра мъжка роля за „Рей“, както и „Златен глобус“ за най-добър актьор в мюзикъл и комедия и БАФТА за най-добър актьор за същата роля. Има номинация „Оскар“ за поддържаща роля за „Съучастникът, както е номиниран за „Златен глобус“ и БАФТА.

Може да харесате още