Никълъс Кейдж: „Чувствам, че казах това, което имах да кажа с киното“

от Нощни птици

Никълъс Кейдж има завидна кариера в киното. 59-годишният актьор се снима в Dream Scenario и има още четири филмови проекта, в които му предстои да участва. Но също така сподели, че след „още три или четири филма“ иска да се раздели с киното.

Носителят на „Оскар“ и „Златен глобус“ за „Да напуснеш Лас Вегас“ участва още в „Лунатици“, където е с номинация „Златен глобус“ за най-добър актьор в мюзикъл или комедия. Участва още във „Време за убиване“, „Целувката на вампира“, „Диво сърце“, „Въздушен конвой“, „Лице назаем“, „Град на ангели“, „Змийски очи“, „Да изчезнеш за 60 секунди“ и много други.

Говорейки пред американското издание Vanity Fair за бъдещето си в Холивуд, Кейдж заяви, че „започва да си изгражда план“.

„Може би ми остават още три-четири филма“, каза той.

„Чувствам, че казах това, което имах да кажа с киното. Мисля, че стигнах до филмовото изпълнение толкова далеч, колкото можах. Искам да се сбогувам с висока нота.“

Кейдж, който следващия месец навършва 60 години, обсъди бъдещето си и заяви, че си прави равносметка колко време му остава.

„Помислих си, добре, баща ми почина на 75 години, аз ще навърша 60 години“, каза той, „ако имам късмет, имам може би добри 15 години и се надявам на повече.

„Какво искам да направя с тези 15 години, като използвам баща си за модел? Много ясно ми стана, че искам да прекарвам време със семейството си.“

Най-малката дъщеря на Кейдж, Аугуст Франческа, която той има със съпругата си Рико Шибата, се роди миналата година.

Той също така коментира и въпроса, който напоследък е на дневен ред в Холивуд.

„Много мисля за това какво ще се случи с моя образ, когато почина – каза той. – Не искам например Питър Лоу („Целувката на вампира“) или Франк Пиърс („Да изведеш мъртвите“), или Камерън По (Con Air), или който и да е от тези герои, които съм създал, да бъде поставен в компютър, който решава какво да прави с тях.

Много съм загрижен за начина, по който биха използвали моето подобие.“

Докато обсъждаше какво следва за него, Кейдж заяви, че иска да стане много по-строг в процеса на подбор.
„Но искам да гледам напред. Искам да видя какво ще последва“, каза той.

Никълъс Кейдж е племенник на Франсис Форд Копола и първи братовчед на София Копола.

Може да харесате още