Джеръми Ренър – година след инцидента, който едва не отне живота му

от Нощни птици

Измина година от тежкия инцидент, който едва не отне живота на актьора Джеръми Ренър. Звездата от „Ястребово око“ пострада сериозно на 1 януари 2023 г. след удар със снегорин. Той беше хоспитализиран с гръдна травма и множество ортопедични наранявания, припомня Variety.

Сега Ренър все още се възстановява, но също така разказа пред Анди Коен и Андерсън Купър по време на специалната им новогодишна вечер по CNN, че съвсем скоро се завръща на снимачната площадка.

„Тази година имам какво да празнувам – казва Ренър. – Благословен съм, че имах толкова много неща, за които да живея. Имам огромно семейство, 10-годишна дъщеря. Щях да разочаровам и да объркам живота на много хора, ако бях починал. Има за какво да се боря. Възстановяването е еднопосочен път в моето съзнание. Все още работя усилено всеки ден.“

Актьорът издаде и че след седмица се връща на работа, за да се снима в третия сезон на „Кметът на Кингстаун“: „Мисля, че съм готов и достатъчно силен“, допълва той.

Ренър често споделя в социалните мрежи как се справя с възстановяването си. Той положи огромни усилия, за да мине по червения килим, макар и с помощта на бастун, на световната премиера на сериала Rennervations на Disney+ през април миналата година. В интервю за Даян Сойер от ABC News тогава Ренър разказа подробно как точно се е случил инцидентът и обясни, че няма нищо против вече дубльор да изпълнява повечето физически натоварвания на снимачната площадка след нараняванията му.

В полицейския доклад за произшествието се казва, че Ренър се е опитал да влезе в кабината на снегорина, за да спре движението на превозното средство. Инцидентът се случи по време на новогодишната буря, която връхлетя САЩ и засипа с обилни снеговалежи няколко щата. Актьорът използвал снегорина си, за да спаси колата на племенника си, която заседнала в снега. Той успешно изтеглил колата, но когато излязъл, снегоринът продължил да се движи.

Джеръми Ренър е известен с филмите си „Отмъстителите“, „Мисията невъзможна“, „Хензел и Гретел: Ловци на вещици“. Получава номинация за „Оскар“ за най-добра мъжка роля във „Войната е опиат“ през 2009 г. Втората му номинация за „Оскар“ е за най-добър актьор в поддържаща роля за филма „Градът“ от 2010 г.

Може да харесате още