Шведите Therion идват в София

от Нощни птици

Шведите от Therion включиха София в предстоящото си турне Leviathan Tour 2024. Очакваме ги на сцената на столичен клуб на 6 февруари. Преди тях излиза групата на Tsena Koev. Бандата ще представи песни от първия си албум – Emotions in a Jar, както и парчета от все още неиздадения Storm in Human Form, който официално ще излезе през 2024 година.

„След като турнето им през 2022 г. се наложи да бъде отменено, а с това и концертът им в България, Therion решиха да компенсират българските си фенове и добавиха шоуто у нас буквално в последния момент. Това е първото им европейско турне от 2018-а насам и по техни думи след тази обиколка бандата ще прекрати с изявите на нашия континент, като е много вероятно това да е последният им концерт във всеки един от градовете, които ще посетят“, казват от екипа на Sofia Music Enterprises (SME).

С повече от 35 години история зад гърба си, групата начело с Christofer Johnsson е една от първите, които още през 90-те започват да комбинират метъл със симфонични и оркестрални елементи, и се смятат за едни от основателите на симфоничния метъл днес. Сега Therion продължават своето наследство, като издават трета част от трилогията Leviathan.

Албумът Leviathan III се появи на бял свят преди само две седмици чрез Napalm Records. С него групата се отправя на многостранно и съчетаващо стилове музикално пътешествие, формирано от фундаменталната линия на своите предшественици Leviathan и Leviathan II.

Може да харесате още