Джими Кимъл ще води церемонията на „Оскар“-ите

от Нощни птици

След приключването на стачката в Холивуд стана ясно и кой ще бъде водещ на церемонията на наградите „Оскар“.

Организаторите решиха да се предпазят от изненади и се довериха отново на Джими Кимъл, който вече три пъти е водил събитието.

96-ата церемония ще се проведе на 10 март 2024 г. в театър „Долби“. „Винаги съм мечтал да водя „Оскар“-ите точно четири пъти“, пошегува се комикът в изявление.

Моли Макниърни, съавтор на сценария и изпълнителен продуцент на „Джими Кимъл на живо!“ по ABC, ще бъде изпълнителен продуцент на 96-ото издание на Американската академия.

За да намерят правилния начин за актуалност на церемонията след период на нисък рейтинг, Академията и ABC, която излъчва церемонията, пробват различни варианти. Така през 2022 г. имаше трима водещи (Уанда Сайкс, Реджина Хол, Ейми Шумър), а през 2019 до 2021 г. нямаше нито един. За шоуто през 2023 г. Академията се върна към един водещ – като избра Кимъл, който изпълняваше тази роля също през 2017 и 2018 г., припомня The New York Times.

Също толкова важно за Академията е, че завръщането на г-н Кимъл беше без спорове, което помогна да се възстанови блясъкът на събитието, опетнен през 2022 г., когато Уил Смит излезе на сцената и удари Крис Рок.

„След триумфалното му завръщане на сцената на „Оскар“-ите миналата година за нас е чест Джими да е отново тук“, казва в изявление Крейг Ерич, президент на ABC Entertainment, Hulu и Disney Branded Television Streaming Originals. Той нарече Кимъл „ценен член на нашето семейство Disney“. (Disney притежава ABC.)

Този път сезонът на наградите в Холивуд започна бавно заради стачката на актьорите, която попречи на звездите да популяризират свършената си работа. След като стачката беше прекратена, студиите и публицистите бързо активираха кампаниите си за награди, популяризирайки звезди като Ема Стоун, която е основен претендент за номинация за най-добра актриса за изпълнението ѝ в сюрреалистичната комедийна драма „Клети създания“.
Сред другите филми, които се очаква да заемат важно място в 96-ата церемония по връчване на наградите „Оскар“, са „Барби“ и „Опенхаймер“ – и двата филма бяха изключително успешни в световния боксофис.

Ако получат толкова номинации, колкото очакват хората в Холивуд, това ще помогне на Кимъл, тъй като гледаемостта на „Оскар“-ите обикновено се увеличава, когато се отличават известни филми.

Може да харесате още