Харисън Форд в Кан с последното си участие в „Индиана Джоунс“

от Нощни птици

Филмовият фестивал в Кан потвърди световната премиера на „Индиана Джоунс и циферблатът на съдбата“, предава Variety.

Режисьорът Джеймс Манголд и актьорът Харисън Форд ще се изкачат по стъпалата на Palais des Festivals на 18 май. Във филма, който ще бъде прожектиран извън конкурса, участват още Фийби Уолър-Бридж, Антонио Бандерас, Джон Рис-Дейвис, Тоби Джоунс, Бойд Холбрук, Итън Изидор и Мадс Микелсен.

Присъствието им в Кан не е официално потвърдено, но е вероятно Disney да искат премиерата на филма да мине през червения килим.

С тази прожекция фестивалът ще отдаде специална почит на Форд. Филмът е продуциран от Катлийн Кенеди, Франк Маршал и Саймън Емануел, а Стивън Спилбърг и Джордж Лукас са изпълнителни продуценти.

Съобщава се, че тази част от поредицата ще бъде последната, в която Харисън Форд играе титулярния герой. Подробностите за сюжета на филма се пазят в тайна, но въз основа на трейлъра филмът изглежда открива д-р Джоунс, изправен срещу бивши нацисти в ретроспекция, която използва технология за премахване на стареенето, за да върне Форд назад във времето.

Музиката отново е в ръцете на композитора Джон Уилямс, който е автор на партитури за всяко приключение на Индиана Джоунс още от оригиналния „Похитителите на изчезналия кивот“ през 1981 г.

За гостуването си на фестивала Манголд коментира: „През 1995 г. имах честта да дойда в Кан с първия си филм „Heavy“ като част от режисьорската петнайсетдневка. 28 години по-късно съм горд да се завърна с малко по-голям спектакъл. Моите легендарни сътрудници и аз сме много развълнувани да споделим с вас чисто ново и последно приключение на Индиана Джоунс.“

„Индиана Джоунс и циферблатът на съдбата“ трябва да излезе по кината на 28 юни във Франция и на 30 юни в САЩ.

Форд изигра някои от най-емблематичните роли за последните 50 години, включително Хан Соло във франчайза „Междузвездни войни“ и Рик Декард в „Блейд Рънър“ (1982) на Ридли Скот и „Блейд Рънър 2049“ (2017) на Дени Вилньов.

Може да харесате още