Хю Грант и вечното му чувство за хумор: Актьорът се отказал от романтичните комедии

от Нощни птици

Хю Грант стана известен с романтични комедии като „Четири сватби и едно погребение“, „Нотинг Хил“, „Дневникът на Бриджит Джоунс“, „Наистина любов“, но актьорът сподели, че тези филми са вече зад гърба му. На 63 години той вече не мисли да се занимава с този жанр.

По време на промоцията на последния си филм „Уонка“ Грант се срещна с друга легенда на романтичните комедии, неговата колежка от „Текст и музика“ – Дрю Баримор, в нейното токшоу „Шоуто на Дрю Баримор“, и ѝ каза, че напоследък кариерата му е „прекрасна“.

„Станах малко по-малко лош, след като ми се родиха деца, ожених се, станах по-щастлив – продължи той. – Очевидно станах твърде стар, дебел и грозен, за да се снимам в романтични комедии, така че се захванах с по-интересни неща.“

„Трябва да направим още един филм“, го поощри Баримор. Грант всъщност разказа, че макар да е приключил със „сладките роли“, все още ги обича.

„Обичам тези филми. Обичам факта, че хората все още ги харесват, но никога не съм се чувствал комфортно да ги правя наистина – казва той пред Баримор. – Не знам за теб, но аз предпочитам да бъда някой друг. Тогава това ме освобождава и ми харесва да играя.“

Откакто се освободи от форма̀та на романтичните комедии, Грант играе в екшъни като Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves от 2023 г. и в драми като The Undoing на HBO, като участието му донесе номинация за „Еми“.
На въпроса какво в живота си – както в професионален, така и в личен план – все още иска да постигне, Грант демонстрира чувството си за хумор.

„Свърших с личния си живот“, казва актьорът, който е женен за Ана Еберщайн, от която има три деца. Той е баща на още две деца от бившата си съпруга Тинглан Хонг.

„Аз съм много щастливо женен, страхотно момиче, прекрасни деца“, каза той и добави, че е „готов, завършен, сготвен“.
Що се отнася до кариерата му обаче, Грант има недовършена работа, като имаше предвид книга, която е започнал да пише. По думите му, може и да не намери време да я довърши и тогава ще умре „неудовлетворен и нещастен“, пошегува се той.

Грант никога не се е срамувал, че не харесва предишните си роли – или поне нещата, които е трябвало да направи за тях.
През 2022 г., по време на специално предаване на ABC News, посветено на 20-годишнината на „Наистина любов“, актьорът призна, че е намразил танцовия си монтаж в любимата на мнозина празнична романтична комедия.

Той каза, че когато за първи път е видял сцената, в която героят му, министър-председателят, танцува на песента Jump на The Pointer Sisters, си е помислил: „Това ще го намразя“.

„Изобщо не ми се искаше да танцувам, камо ли да го репетирам“, каза той и шеговито нарече станалата вече емблематична сцена „договорна гилотина“.

„И между другото, не съм в ритъм, особено в началото, когато си размахвам дупето“, добави той.

В личен план Хю Грант има голямо семейство и отново с прословутото си чувство за хумор коментира, че има нужда от почивка. Актьорът се пошегува в интервю за People, че е „твърде стар“ за петте си деца.

„Изобщо не се забавлявам“, пошегува се 63-годишният актьор от „Уонка“, когато го попитаха за свободното му време. „Затрупан съм с деца.“

Грант не само има обща дъщеря Табита, на 12 г., и син Феликс, на 9 г., с Тинглан Хонг, но се грижи за още трима малчугани със съпругата си Ана Еберщайн.

Най-голямото дете на двойката е 11-годишният Джон, но родителите пазят в тайна имената на по-малките си две деца след появата им през 2015 и 2018 г.

Грант и Еберщайн сключиха брак същата година, в която продуцентката роди бебе № 3. Преди да стане баща, носителят на „Златен глобус“ имаше 13-годишна връзка с модела Елизабет Хърли и бившите влюбени запазиха приятелски отношения след раздялата си през 2000 г.

58-годишната актриса дори се пошегува с възрастта му, докато описваше неговите „очарователни“ и „сладки“ родителски тактики в предаването Watch What Happens Live With Andy Cohen през март 2018 г.

„Той беше над 50 години, когато ги роди всичките – каза тя тогава. – Наличието на тези деца го превърна от много нещастен човек в доста нещастен човек. Това го е подобрило. Той се изкачи нагоре по ска̀лата.“

Когато става въпрос за отглеждането на собствените му деца, през ноември 2020 г. Хю Грант споделя пред „Лос Анджелис Таймс“, че оцелява „от час на час“.

Може да харесате още