Кейт Уинслет с по-голяма роля в „Аватар“ 3

от Нощни птици

Джеймс Камерън потвърди, че двамата с Кейт Уинслет ще работят отново заедно по „Аватар 3“ – третия филм от франчайза на режисьора, който струва 5 милиарда долара.

Наскоро Камерън заяви, че графикът на постпродукцията на проекта е „забързан“, но филмът трябва да излезе на екран „по Коледа на 25 г.“, предава Deadline. Затова сега е в ход „трескав“ двугодишен процес на постпродукция.

Камерън заяви в интервю за People, че Кейт Уинслет отново ще играе Ронал. Въпреки че участието на Уинслет в „Аватар: Пътят на водата“ беше сравнително минимално, изглежда, че тя ще има повече работа в третия филм.
Режисьорът каза, че Уинслет е „ходила на училище“ при истински шаман, за да научи повече за това, което ще използва в премиерата през 2025 г.

По думите му, героинята на актрисата прави ритуал за пречистване в опит да съживи Кити във филма, а това се основава на действителна практика.

Пред GQ режисьорът говори за „големия напредък на продукцията, която ще достигне по-голяма дълбочина на героя“.

Ето и по-подробен цитат от него по този въпрос: „Виждаме нови култури, нови същества – всичко онова, което бихте очаквали от филма „Аватар“. Но цялата идея на този цикъл от филми е да живеем с тези хора и да тръгнем на това епично пътешествие с тях.

Ето защо смятам, че не става дума за това: „Ще ви покажем най-добрата вода (VFX), правена някога“, а навлизате повече в сърцето и душата на героите. Има и някои много интересни нови герои, които се появяват. Това е едно пътуване във времето. То ще се развие през третия, четвъртия и петия филм. В цялото това нещо има епичен цикъл.“

Кейт Уинслет играе Ронал – член на подводния народ от планетата Меткайна – и при втората част на снимките ходи на уроци по гмуркане, като остава под водата почти седем минути. С това време тя надмина Том Круз по време на снимките на „Мисията невъзможна: Престъпна нация“.

Първата част на „Аватар“ излиза през 2009 г. Втората част е от 2022 г. Четвъртата и петата част са планувани съответно за 2029 г. и 2031 г.

Уинслет работи с Камерън и в друг голям кинохит – „Титаник“.

Може да харесате още