I’ll be back: Арнолд Шварценегер се завръща с два телевизионни проекта

от Нощни птици

Арнолд Шварценегер се завръща с нов проект на екрана. Документален филм на Netflix разказва за може би най-тежкия период в живота му – развода с Мария Шрайвър. Звездата го описва в интервю за The Hollywood Reporter като „много труден“ и „провал“.

Премиерата на продукцията е на 7 юни, а историята си Шварценегер разказва в три серии. В предварителното видео, бившият културист и фаворит за „Мистър Вселена“ признава: „Ще ме помнят с успехите, но и с провалите“, и допълва, че е причинил много мъка на семейството си и тази мисъл ще го мъчи до края на на живота му.

През юли 2011 г. Шварценегер публично призна, че е баща на 25-годишния Джоузеф Баена. Синът му е от негова връзка с дългогодишната семейна детегледачка Милдред Баена.

Все пак пред изданието бившият културист уточнява, че бракът не му липсва, но разводът е бил много труден в началото: „В крайна сметка продължаваш напред. Имам прекрасна приятелка, (физиотерапевтката) Хедър Милиган, която е много успешна. Наистина се гордея с нея и я обичам.“

Кариерата на Арнолд Шварценегер е внушителна. Освен успехи в киното и в спорта, той участва и в политиката като става губернатор на щата Калифорния в периода 2003-2011 г. Пред изданието той не пропуска да похвали и бившата си съпруга като заявява, че двамата са се справили добре с раздялата и съвместното родителство: „С нея сме наистина добри приятели и сме много близки. Гордеем се с начина, по който сме отгледали децата си. Въпреки че преживяхме драма, празнувахме заедно Великден, Деня на майката, Коледите, всички рождени дни – всичко заедно.“

Според него, ако се присъжда „Оскар“ за това как човек е добре да се развежда, той с Мария трябва да го получат. „Най-малко сме повлияли на децата. Сладостта и добротата в тях са от съпругата ми. Дисциплината и работната етика са от мен“, допълва звездата от „Зов за завръщане“.

Бившата двойка има четири общи деца – дъщерите Катрин, на 33 г. и Кристина, на 31 г., и синовете Патрик, на 29 г. и Кристофър, на 25 г. Разводът им е финализиран през декември 2021 г., десет години след обявяването на раздялата им.

В интервюто пред The Hollywood Reporter 75-годишният Арнолд също така откроява приликите между себе си и героя, който играе в сериала на Netflix – Fubar, които излиза непосредствено преди автобиографичния му проект – на 25 май. В него героят му Люк е агент на ЦРУ пред пенсия. Захванал се е с последната си мисия, но също така има проблеми с брака си заради изневяра. Арнолд коментира дали този детайл е „умишлено автобиографичен“: „Смеехме се на усещането, че е документален филм“.

Според думите му, разликата в сериала е, че героят му не се чувства виновен, тъй като съблазняването на чужди жени е било част от професионалните му задачи. Съпругата му го е напуснала, защото той не се е прибирал у дома, а сега героят му е изправен пред още един проблем, тъй като разбира, че и дъщеря му е агент. Решението да продължи неговата кариера по всяка вероятност ще провали и личния ѝ живот.

Арнолд Шварценегер коментира пред The Hollywood Reporter и участието си в „Терминатор“. Въпреки че тази роля му носи огромен успех, Арни е сигурен, че вече никога няма да се върне към нея. Той изразява благодарността си към този образ и заяви, че винаги се е отнасял с уважение към персонажа си.

Всъщност Арнолд вече е споделил важните моменти от живота си в своята автобиография „Зов за завръщане“. Спомените му в книгата започват от детството, прекарано в Австрия и стигат до успехите в културизма и киното, като не пропускат и политическите перипетии.

Може да харесате още