Куентин Тарантино приключва с киното с „Кинокритикът“

от Нощни птици

Неведнъж Куентин Тарантино е заявявал, че като режисьор ще направи точно 10 филма. След излизането на деветия – „Имало едно време в Холивуд“ през 2019 г. се появиха и въпросите каква ще бъде лебедовата му песен.

Според The Hollywood Reporter, тя ще е посветена на критиците и работното заглавие на проекта е The Movie Critic („Кинокритикът“). Сценарият вече е готов, като негов автор е отново Тарантино.

Дотук се знае, че действието ще се развива в Лос Анджелис. Критикът по всяка вероятност ще е жена, а времето – 70-те години на миналия век. Изданието допуска, че става въпрос за реално съществуваща личност – Полин Кейл, която работи в „Парамаунт“ като консултант.

Още е съвсем рано да се каже кои ще са актьорите в новия проект като не са водени преговори и с филмовите студиа за заснемане на продукцията.

Куентин Тарантино придобива световна слава с „Криминале“ през 1994 г., като преобръща драматургичните похвати в киното, като започва разказа от средата на историята.

Филмът му носи и престижната „Златна палма“ в Кан, както и първия „Оскар“ за оригинален сценарий. Бюджетът на филма е едва 8 милиона, а приходите за него достигат 100 милиона долара. Още преди това обаче той беше забелязан като автор на „Глутница кучета“ (1992) с Харви Кайтел и „Джаки Браун“ (1997).

През 2012 г. получава и втория си „Оскар“ за „Джанго без окови“. В „Гадни копИлета“ (2009) убива дори самият Хитлер в киносалон, за който се грижат чернокож и еврейка. Именно за този филм режисьорът смята, че е бил „ограбен“, като са го пренебрегнали и не са му присъдили „Оскар“.

Ако се броят двете части на „Убий Бил“, създадените от Тарантино филми наброяват девет. Именно затова се смята, че в момента той подготвя последната си творба за киното като режисьор.

Може да харесате още