Леонардо ди Каприо, Мартин Скорсезе и Робърт де Ниро в Кан

от Нощни птици

Кан продължава да посреща звездните си гости. След Майкъл Дъглас, Джони Деп и Харисън Форд дойде ред и на Леонардо ди Каприо да представи последния филм с негово участие. Появата му предизвика бурни овации от страна на публиката, предава Variety.

Актьорът присъства на премиерата на филма на Мартин Скорсезе „Killers of the Flower Moon“ („Убийци на цветната луна“), чиято прожекция се състоя на 20 май и бе извън конкурсната програма. Сред гостите бяха още Робърт де Ниро и Лили Гладстоун – също участници в продукцията.

Продукцията е с продължителност цели 3 часа и 26 минути. Сюжетът връща времето към 20-те години на миналия век и разказва историята за унищожаването на индианците от Оклахома, когато един от тях забогатява от придобиването на петрол. След приключването на филма публиката аплодира присъстващия екип девет минути. Зрителите отличиха Ди Каприо и Гладстоун за ролята ѝ на индианка от племето осейдж, която нейният алчен съпруг иска да убие заради богатството.

Режисьорът сподели впечатленията си от снимките в Оклахома и изненадата от местната природа, която е била невероятна. Той благодари и на публиката за дългите аплодисменти, като призна, че подобно изживяване не е имал никога. Мартин Скорсезе стана носител на „Златна палма“ за филма „Шофьор на такси“ през 1976 г. През 1998 г. оглави журито на фестивала.

На 71-ото издание в Кан, Скорсезе беше удостоен със „Златна карета“ – Специален приз от Асоциацията на френските режисьори. Подобно отличие са получили Джафар Панахи, Дейвид Кроненбърг, Нури Билге Джейлан, Нани Морети, Вернер Херцог и други. Скорсезе е режисьор на филми като „Разяреният бик“, „Нос страх“, „Последното изкушение на Христос“, „Невинни години“, „Авиаторът“, „Вълкът от Уолстрийт“ и други. В киното той често работи с Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро, но чак сега ги събира заедно на екран.

Сред зрителите на премиерата на „The Killers of the Flower Moon“ на филмовия фестивал в Кан бяха забелязани много звезди като Ирина Шейк, Роби Уилямс, Наоми Кембъл, Адриана Лима, Салма Хайек, Кейт Бланшет, Алесандра Амброзио, Кирстен Дънст, Грейс Елизабет и други.

Продукцията беше добре приета от критиката, която даде положителни отзиви.

Може да харесате още