На среща със Захари Карабашлиев

от Нощни птици

Хроника на забравената история на България от началото на XX век прави Захари Карабашлиев в „Раната“. Творбата е и разказ за смелостта, състраданието и любовта, които спасяват човешката душа и в най-мрачните мигове.

„Рана” е роман за паметта, лирично разказана история за съдбата на безброй свои и чужди, пометени от войните.

Писателят ще представи книгата си в Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Добрич, Пловдив, Враца и Благоевград. Срещите с читатели в тези градове ще бъдат през ноември и декември, съобщават от издателство „Сиела“.

„Рана“ се появи на пазара в края на октомври. Авторът е познат още с „18% Сиво“, „Хавра“ и „Опашката“.

„Рана“. Снимка: Издателство „Сиела“

Тази месец предстоят срещи на писателя в Ямбол (22 ноември) с модератор Христо Карастоянов, в Сливен (23 ноември) с модератор Веселина Седларска и в Бургас (29 ноември) с модератор Ели Алексиева.

През декември Захари Карабашлиев ще гостува във Варна (1 декември), където модератор ще бъде Диана Стефанова. В Добрич (2 декември) срещата ще бъде модерирана от Радослав Симеонов и с участието на журналистката Жулиета Николова.

В Пловдив представянето ще бъде на 7 декември с модератор Владимир Севов. На 12 декември писателят ще се види с читателите си във Враца, на 13 декември – в Благоевград, с модератори Станислав Кимчев и Темз Арабаджиева.

Входът на всички събития е свободен, уточняват организаторите.

Може да харесате още