„От сиво в красиво“: Графити украсиха деветте силоза на мелница в София

от Нощни птици

Графити украсиха деветте силоза на мелница в София с площ от 3600 квадратни метра. Дизайнът е на Стоян Атанасов, който спечели конкурса „От сиво в красиво“. Проектът е реализиран от Fine Art Factory, като за изработката на графита са били необходими над 700 часа.

„Горди сме от крайния резултат, защото заедно направихме нещо сиво в красиво, разкрасихме градския пейзаж. С всяка своя линия и цвят този дизайн ни напомня за силата на изкуството, което променя света и създава красота в нашето ежедневие.

Благодарни сме на Стоян и на Fine Art Factory за невероятния им принос към този вдъхновяващ проект, който обогати града ни и го направи по-цветен и жив“, казва Весела Пеева, маркетинг мениджър на компанията, собственик на мелницата.

Конкурсът „От сиво в красиво“ стартира през март тази година. Целта е деветте силоза за зърно да се трансформират в творения на графити артисти.

В проекта участват десетки арт предложения, които са изложени за публично гласуване, а десетте най-добри дизайна са оценени от специално подбрано жури, в което участва и българският стрийт арт художник Станислав Трифонов – Насимо.

Близо месец е бил нужен, за да се реализира печелившият дизайн на Стоян Атанасов, отбелязват организаторите.

Може да харесате още