„Пънк уикенд“ в Културен център Г-8

от Нощни птици

Преоткриването на различни страни през ъндърграунд културата позволяват прожекциите на три филма в Културен център Г-8 този уикенд.

„Пънк завинаги”, „Пънк в Пекин” и „Моят Буда е пънкар” ще имат ексклузивни прожекции от петък до неделя и ще запознаят зрителите с пънк културата в нетрадиционни за жанра страни като Мароко, Китай и Мианмар.

„Пънк завинаги“
Франция – Мароко 62’
Режисьор: Доминик Кобе

Първата прожекция започва на 10 ноември в 20.30 часа. Стоф е от Казабланка и пънкът е неговият живот. Той е лицето на бунта на младите срещу консерватизма на мароканското общество. Той живее в страна на традиции, но не спира да гледа към модерното. Стреми се към свободата, а е заобиколен от морал и рестрикции. Никога не изневерява на себе си, дори понякога да плаща висока цена за това. Неговата религия е далеч от каноните на исляма, а храмът е в сърцето му и се нарича пънк.„Пънк в Пекин“
Китай – Австралия – Великобритания, 83 мин
Режисьор: Шон Джефрис

Представяте ли си какво е да си пънкар в Китай? Един таен дневник на пънк и рок сцената в страната. Автентични кадри от концерти на местни и гостуващи групи, разговори с ъндърграунд иконите на Пекин, посещение на места, за които обикновените китайци дори не подозират, че съществуват.

Австралиецът Шон Джефърд представя пекинския ъндърграунд така, както никой местен не би посмял – бръснати глави, татуировки, тонове алкохол и шумна музика. Филмът започва на 11 ноември от 20.15 часа.

Пънк уикенд. Снимка: POZOR Ltd.


„Моят Буда е пънкар“
Германия – Мианмар, 68 мин
Режисьор: Андреас Хартман

Какво се получава от симбиозата будизъм + пънк, какви са последствията от дългогодишната военна диктатура в Мианмар, как се отразява на младите зараждащата се ъндърграунд култура… Прожекцията е на 12 ноември и започва в 16.30 часа.

Може да харесате още