Предисторията на Чарли и школадовата фабрика ще е новият „Уонка“

от Нощни птици

Тимъти Шаламе нахлупва екстравагантната шапка на Уили Уонка в новия филм за известния производител на бонбони от книгата на Роалд Дал „Чарли и шоколадовата фабрика“.

Продукцията пренася зрителите в свят на чисто въображение, а Warner Bros. публикува официалния трейлър на „Уонка“.

Музикалният фентъзи проект проследява приключенията на младия герой, включително как той се запознава с Умпа-Лумпа ( Хю Грант) и иска да е собственик на магазин за шоколад. Действието се развива малко по-рано от оригинала в „Чарли и шоколадовата фабрика“ и разказва предисторията на главния герой и как започва влечението му към шоколада. Режисьор на проекта е Пол Кинг, който уверява, че е „верен“ на книгата на Дал при писането на сценария със Саймън Фарнаби, предава Reuters.

През април Warner Bros представи нови кадри от „Уонка“ на презентацията си на CinemaCon. Именно тук Шаламе разкри, че по време на снимките на филма действително е плувал в басейн с истински разтопен шоколад.

Уили Уонка дебютира през 1964 г. в детския роман на Дал „Чарли и шоколадовата фабрика“, който разказва за Чарли Бъкет, бедно момче, което печели златен билет за обиколка на прочутата шоколадова фабрика на Уонка. Филмовите адаптации включват „Уили Уонка и шоколадовата фабрика“ от 1971 г. с Джийн Уайлдър в ролята на Уонка и филма на Тим Бъртън от 2005 г. с Джони Деп в емблематичната роля.

Шаламе е следвал примера на актьорите, превъплътили се преди него в този образ, увери Кинг.

Заедно с Шаламе във филма участват Оливия Колман, Сали Хокинс, Роуан Аткинсън, Хю Грант и др.

По-рано тази година Шаламе, известен с ролите си в „Дюн“ и „Призови ме с твоето име“, заяви пред списание Vogue, че е бил привлечен да изиграе Уонка, тъй като това е филм за по-младите и оптимистични зрители.

„Зарадва ме идеята да работя върху нещо, което е предназначено за нецинична млада аудитория“, каза Шаламе. “ Във време на интензивна политическа реторика, в което има толкова много негативни новини, надявам се [нашият филм] да бъде като парче шоколад.“

„Уонка“ ще излезе по кината на 15 декември 2023 г.

Може да харесате още