Ози Озбърн отказа участие във фестивала Power Trip в САЩ

от Нощни птици

Ози Озбърн се отказа от участието си във фестивала Power Trip в САЩ поради здравословни причини. 74-годишният музикант сам съобщи решението си.

„Колкото и да е болезнено, трябваше да взема решението да се откажа от участието си в Power Trip през октомври“, написа Озбърн, който през последните години страда от редица здравословни неразположения. Събитието е планирано да се проведе от 6 до 8 октомври.

Фестивалът за хардрок музика е с участието на Metallica, Guns N’ Roses, AC/DC, Tool и Iron Maiden, организиран от основателите на Coachella Goldenvoice, предава Variety.

„Първоначалният ми план беше да се върна на сцената през лятото на 2024 г., а когато дойде предложението да направя това шоу, оптимистично продължих напред. За съжаление, тялото ми казва, че все още не съм готов и съм прекалено горд, за да може първото шоу, което правя след близо пет години, да бъде половинчато“.

Музикантът заяви, че групата, която ще го замени в Power Trip, ще бъде обявена скоро. „Те са мои лични приятели и мога да ви обещая, че няма да останете разочаровани. Преди всичко искам да благодаря на моите фенове, на моята група и на моя екип за безусловната им лоялност и постоянната им подкрепа. Обичам ви всички и ще се видим скоро.“

Заради здравословното си състояние Озбърн обяви оттеглянето си от турнетата си по-рано тази година, въпреки че в изявлението му се казва, че е планирал да се завърне на сцената през следващото лято.

Първото си „пенсионерско турне“ той предприема още през 1992 г., така че феновете му се надяват отново да го видят на голяма сцена.

Музикантът е носител на „Грами“ за най-добър рок албум със своя 13-ти солов запис „Patient Number 9“ и за най-добро метъл изпълнение със сингъла „Degradation Rules“ с участието на неговия колега от група „Блек Сабат“ Тони Айоми.

Може да харесате още