Продуцентът на „Столичани в повече“ и „Комиците“ Евтим Милошев ще е министър на туризма

от Нощни птици

Кандидатът за министър на туризма в правителството на Главчев – Евтим Милошев – е телевизионен продуцент. Той е роден на 2 май 1968 г. в София. Завършва Строителния техникум в София. Изкарва задължителната двугодишна казармена подготовка, след нея следва в Университета по архитектура, строителство и геодезия и през 1995 г. защитава магистърска степен по геодезия.

Става част от основното ядро на създателите на студентската програма „Ку-Ку“, която се излъчва в ефира на Националната телевизия. Работи за „Каналето“, „Хъшове“, „7/8“ и „Шоуто на Слави“.

По повод номинирането му за министър Слави Трифонов писа в мрежата:

„Слушайки коментарите за новото служебно правителство, с огромна изненада установих, че моето име присъства като човек, който има служебен министър. Това, от една страна, ме изненада, а като разбрах кого визират коментаторите, искрено ме разсмя. Лицето Евтим Милошев, който ще бъде назначен за министър на туризма, вероятно разбира от туризъм, защото сигурно е турист. Той е работил в телевизионните предавания „Ку-Ку“, „Каналето“, „Хъшове“ и малко в „Шоуто на Слави“. Аз го махнах оттам по обективни причини. Оттогава той няма абсолютно нищо общо с всичко, което правя. Ама абсолютно нищо общо. Така че спокойно може да бъде министър на туризма, както и президент на Галактиката.“

Работил е като продуцент на предавания в bTV и БНТ И NOVA. През 2006 г. Евтим Милошев участва в създаването на продуцентска къща „Дрийм тийм груп“ заедно с Любомир Нейков и Иван Спасов, като напуска „Шоуто на Слави“ и екипа му, с който е работил 15 години. С присъединяването на Христо Гърбов, Кръстьо Лафазанов и Руслан Мъйнов компанията се разраства и създава телевизионното шоу „Комиците“.

Сериалите „Столичани в повече“, „Дървото на живота“, „Откраднат живот“, „Дяволското гърло“, „Есента на демона“ и др., както и предаванията „Вот на доверие“ с водещ Иван Гарелов, „Красавицата и отличникът“, „Сървайвър“ са негови продукции.

През 2009 г. е сред основателите на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България (АФТП). Член е на управителния ѝ съвет до 2012 г., когато е избран за неин председател.

През 2012 г. Милошев създава продуцентска компания „Дрийм тийм филмс“, чийто мажоритарен собственик също е, заедно с други продуценти, чиято основна дейност е фокусирана в областта на филмопроизводството. Милошев е продуцент на сериали, шоу програми, публицистични ток-шоу предавания, риалити формати, заснемането на телевизионни реклами и реализирането на театрални спектакли. Милошев изнася лекции на магистрантите от Нов български университет и на магистрантите от специалност „Журналистика, продуцентство и финанси“ във Висшето училище по застраховане и финанси. В края на 2016 г. Евтим Милошев е удостоен с най-високото и престижно отличие на Министерството на културата за принос в развитието на българската култура и национална идентичност – „Златен век“.

Съпругата му, актрисата Христина Апостолова, е сценарист на сериалите „Столичани в повече“, „Дървото на живота“, „Откраднат живот“ и др. Двамата имат син Петър, който вече играе в новия сериал на Милошев, който ще се излъчи по БНТ – „Всичко за сина ми“, в който играе и Димитър Рачков, от когото Христина също има син – Димитър Рачков-младши.

По повод номинацията му за служебен министър на туризма в бранша реагираха остро.

Може да харесате още