Чуйте съвместната песен на синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън

от Нощни птици

Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън издават съвместен сингъл, предаде CNN.

Новият сингъл е озаглавен Primrose Hill и беше обявен от Джеймс Маккартни в Instagram преди четири дни.

„Primrose Hill е тук! Днес съм много развълнуван да споделя най-новата си песен, написана в съавторство с моя добър приятел Шон Оно Ленън. С издаването ѝ сякаш наистина започваме да работим заедно и съм много щастлив, че ще продължа да споделям музика с вас“, написа Джеймс в публикацията.

Написана и композирана от синовете на двама от известната група Beatles, акустичната песен напомня за времето, прекарано с любимия човек в лондонския парк Primrose Hill, на който е кръстен и сингълът.

Сестрата на Маккартни-младши, Мери, е професионален фотограф. За промотиране на песента тя заснема кратки клипове на брат си, който свири на пиано.

И двамата изпълнители са родени през 70-те години на миналия век след разпадането на Beatles.

Около парка Primrose Hill се намира и жилищен квартал, кръстен също на него, в който живеят богатите и известните. През 90-те години на миналия век в него се заселват множество звезди, сред които Джъд Лоу, Лиъм Галахър и Кейт Мос.

Сър Пол предложи бащинската си подкрепа за песента, като я сподели в каналите си в социалните мрежи, както и изпрати „много любов на Шон Оно Ленън, който е съавтор на песента“.

Оно Ленън е по-малкият син на покойния Джон Ленън и художничката Йоко Оно. Джеймс е син на Пол Маккартни от покойната му първа съпруга Линда Маккартни.

Сътрудничеството на двойката се прибавя към многобройните им солови проекти с различен успех. Primrose Hill е вторият албум на Маккартни за тази година, след като през февруари се завърна с Beautiful – първия му албум от 2016 г. насам. Оно Ленън има редица солови записи, както и изпълнения с множество групи, сред които Cibo Matto.

Шон и Джеймс далеч не са единствените известни музикални потомци, които се впускат в музикалната кариера и допълват прочутото музикално наследство на семейството си. Но това може да бъде както благословия, така и проклятие – особено на фона на враждебността в интернет към така наречените мамини дечица.

По този повод Илай Хюсън, вокалист на рок групата Inhaler и син на Боно от U2, споделя пред The Telegraph: „За мен, за нас като група – ние знаем, че ще има отворени врати – но тези врати ще се затворят също толкова бързо, колкото и ще се отворят, ако не сме добри.“

*Статията е по материали от чуждия печат.

Може да харесате още