Ръсел Бранд – поредната знаменитост, обвинена в сексуално посегателство

от Нощни птици

Британският комик Ръсел Бранд се оказа поредната звезда с обвинение в сексуално посегателство. Няколко жени повдигнаха обвинение срещу него, като случаите са от периода 2006 – 2013 г., предава BBC.

В този период Бранд е на върха на своята кариера и има изяви и в киното. Едното обвинение е в изнасилване, а други три жени предявяват обвинение в сексуално посегателство, като една от тях твърди, че е имало физическо и емоционално насилие. Това става ясно от съвместно разследване на Sunday Times, Times и Dispatches на Channel 4. „

Бранд категорично отхвърли обвиненията във видеоклип, публикуван в профила му в YouTube. Той смята, че става въпрос за атака заради неговите възгледи, тъй като проявява скептицизъм по отношение на ваксините срещу COVID-19.

Също така комикът коментира, че става въпрос за времето, когато е имал безразборни връзки, докато е работил в големи медии, но по думите му всички са били по взаимно съгласие.

Ръсел Бранд започва кариерата си във Великобритания като стендъп комик. По-късно става телевизионен и радиоводещ. Също така влиза и в киното през 2008 г., където участва в „Прелъстен и изоставен“, а по-късно – и в римейка на „Артър“ през 2011 г. Той е бил съпруг на певицата Кейти Пери за две години – между 2010 и 2012 г.

Ръсел Бранд не е първата знаменитост, получила подобни обвинения. В Холивуд се промениха съдбите на много творци, сред които тези на актьорите Джони Деп и Кевин Спейси, както и на продуцента Харви Уайнстийн. И ако първите двама получиха оправдателни присъди, то последният е в затвора след обвиненията.

Ръсел Бранд все пак реши да продължи с участията си и се появи в театър „Трубадур Уембли Парк“ в рамките на турнето си „Биполяризация“, предава BBC.

Съботното представление в театър „Уембли Парк“ е първата публична изява на Бранд след публикуването на обвиненията срещу него. „Очевидно е, че има някои неща, за които абсолютно не мога да говоря, и оценявам, че ще ме разберете“, каза той пред аудиторията. Бранд излезе на сцената на фона на песента You Don’t Own Me – феминистки химн от 60-те години на миналия век, изпълнен от американската певица и авторка на песни Лесли Гор. Изявата му започна с час закъснение, което той оправда със задръстване. Облечен в тъмни тесни дънки, тъмна риза и тъмно сако, той се обърна към публиката: „Вие дойдохте. Оценявам“.

Ръсел Бранд благодари за подкрепата на публиката и сподели истории, свързани най-вече с опитите му да бъде нормален баща на децата си, които учи да поставят под съмнение авторитетите.

Бранд има планирани още изпълнения из страната през следващите седмици и месеци. Времето ще покаже дали те ще продължат.

Може да харесате още