Раздадоха телевизионните награди „Еми“. Кои са победителите?

от Нощни птици

„Наследници“, „Говеждо“ и „Мечката“ са големите победители на наградите „Еми“. Церемонията се проведе в театър „Пийкок“ в Лос Анджелис с водещ актьора Антъни Андерсън.

Събитието се състоя четири месеца по-късно от предвиденото заради историческата стачка на сценаристи и актьори в Холивуд.

Фаворитите за отличието се избират от близо 20 хиляди специалисти, които членуват в американската Академия за телевизионни изкуства и науки и показват най-добрите постижения в телевизията.

Сара Снук, Кийрън Кълкин и Матю Макфадиън получиха актьорски награди за „Наследници“, а сериалът спечели и наградата за най-добър драматичен сериал като цяло, предава BBC.

Възхваляваната от критиката драма за медиен магнат и борбата за власт между неговото дисфункционално семейство приключи миналата година след четири сезона.

Сара Снук посвети наградата си на своята дъщеря, с която е бременна по време на снимките: „Най-голямата благодарност е към някого, който няма да разбере нищо от това, което казвам в момента, но аз я носех със себе си през последния сезон и наистина тя беше тази, която ме носеше.

Много е лесно да играеш, когато си бременна, защото хормоните бушуват и по-скоро близостта на нейния живот, който растеше в мен, ми даде сили да направя това.“

Нейният колега Кийрън Кълкин отдаде почит на Джеси Армстронг, който получи приза за сценарий „за това, че е брилянтен сценарист“. Кълкин също така благодари на майка си и мениджъра си, както и на съпругата си и двете им деца.

В речта си Армстронг се върна към основната сюжетна линия на сериала, като се пошегува: „По някаква причина в съзнанието ми изниква името на един медиен магнат, роден в Австралия – Рупърт Мърдок“. Той също така заяви, че е „много тъжно да приключи сериала“, но заключи, че е било удоволствие да бъде направен.

Също така на церемонията сър Елтън Джон спечели първата си награда „Еми“, с което окончателно получи статут на EGOT. Това означава, че той се присъединява към изключителния клуб на изпълнителите, които са печелили награди „Еми“, „Грами“, „Оскар“ и „Тони“. Британският певец и автор на песни е едва 19-ият човек, носител на престижните отличия.

Въпреки това сър Елтън не можа да вземе отличието, тъй като се възстановява от операция на коляното. Неговият говорител и продуцент Бен Уинстън прие трофея, като определи победата като „историческа“ и заяви, че сър Елтън е „създал саундтрака на живота на всички и е направил толкова много за обществото“.

Сред другите победители на вечерта бяха „Белият лотос“ и „Начално училище Абът“. „Мечката“ получи „Еми“ за най-добър комедиен сериал. Продукцията бе отличена в още пет категории, сред които Джеръми Алън Уайт за най-добър актьор и Ебон Мос – Бакрак за най-добър актьор в поддържаща роля, а Айо Едебъри взе за най-добра актриса за поддържаща роля.

Наградата за най-добър лимитиран сериал беше присъдена на „Говеждо“, а Али Уонк и Стивън Йон получиха приза за най-добри актьор и актриса за участието си в проекта.

Куинта Брънсън бе наградена за най-добра актриса за „Начално училище Абът“. В емоционалната си реч Брансън заяви, че е „толкова щастлива“, че може да изживее мечтата си и да играе комедия. А Дженифър Кулидж взе приза за най-добра поддържаща роля за участието ѝ в „Белият лотос“. В благодарствената си реч Кулидж се пошегува, че иска да „благодари на всички зли гейове“ – препратка към сюжетната ѝ линия във втория сезон на „Белият лотос“.

Ниси Наш-Бетс взе награда за поддържаща роля в лимитиран сериал или телевизионен филм за „Чудовище: Историята на Джефри Дамър“. Тя каза: „Приемам тази награда от името на всяка чернокожа и кафява жена, която не е била чута, но е била обект на полицейско преследване“.

Междувременно Пол Уолтър Хаузър взе награда за най-добър поддържащ актьор в лимитиран сериал за „Черната птица“. Той посвети наградата на съпругата си, като заяви, че тя „прави сърцето ми силно, а коленете – слаби“.

На церемонията на „Еми“ присъстващите си спомниха за починалите в индустрията, включително за Матю Пери, но така и не се осъществиха идеите, че петима звезди ще отдадат почит в негова памет.

Номинациите на 75-ото издание на „Еми“ бяха обявени през юли, а церемонията първоначално беше насрочена за септември миналата година.

Може да харесате още