Сър Антъни Хопкинс пише собствената си история

от Нощни птици

Сър Антъни Хопкинс обяви, че пише автобиографията си, и допълни, че съпругата му Стела също ще увековечи живота му в документален филм.

86-годишният актьор, известен най-вече с ролята си на Ханибал Лектър във филма „Мълчанието на агнетата“ от 1991 г., характеризира писането на историята на живота си като „странен процес“. Той също така добавя, че не разчита на външен редактор.

Пред американското издание People той казва: „Пиша биография. Осъзнах колко съм благословен с едно нещо. Може би това е моят актьорски мозък. Имам доста добра памет. Помня дни от месеци в годините“.

Съпругата му Стела Аройаве, с която са заедно от 20 години, работи по документален филм за актьора, който през 1992 г. печели „Оскар“ за ролята на серийния убиец Ханибал, а през 2021 г. – за ролята си в драмата „Бащата“, посветена на мъж, който се справя с деменцията.

Хопкинс заяви, че тя има „картбланш да (обхване) всичко“.

Актьорът също добави, че не е ясно кога ще излезе документалният проект на съпругата му, тъй като става въпрос за доста голям филм.

Антъни Хопкинс

е роден в Южен Уелс. Родителите му са имали пекарна, но самият той дълго време не е знаел с какво ще се занимава. Това доста притеснило неговия баща Ричард, заради което младият Антъни записва актьорско майсторство още в тийнейджърството си.

Учи в Кралския уелски колеж за музика и драма, като става дубльор на сър Лорънс Оливие в Кралския национален театър в Лондон. Точно тогава обаче следва и сложният му период, в който е прекалявал с алкохола, и това за малко не му е струвало не само кариерата, но и живота.

„Напивах се до смърт. Един ден се изплаших много. Получих малко помощ“, спомня си той.

Хопкинс е смятан за един от най-великите живи актьори в света. Кариерата му включва редица исторически личности, включително бившия американски президент Ричард Никсън във филма „Никсън“ от 1995 г. и художника Пабло Пикасо във филма „Да преживееш Пикасо“ от 1996 г.

Съвсем наскоро той изигра папа Бенедикт XVI във филма The Two Popes от 2019 г. и основателя на психоанализата Зигмунд Фройд в драмата Freud’s Last Session от 2023 г. с участието на Матю Гуд в ролята на писателя Клайв Стейпълс Луис.

Други негови знакови роли са в „Остатъкът от деня“, „Амистад“, „Пропукване“, „Да срещнеш Джо Блек“ и др.

Може да харесате още