Ръкопис на Бийтълс достигна цена от 650 хиляди долара

от Нощни птици

Страница от тетрадка с ръчно написан текст на песента Lovely Rita на Бийтълс ще може да бъде закупена през февруари на 56-ия калифорнийски международен панаир на антикварните книги. Събитието ще се проведе в Сан Франциско между 9 и 11 февруари.

Песента, която е на най-известния албум на Бийтълс – Sgt. Pepper’s, е весела любовна песен за измислена служителка, която продава билети, предава A news.

Рядкото парче от историята на „Бийтълс“ е оценено на доста повече от половин милион долара – 650 000 долара. Това е първата чернова на текста на песента според уебсайта на компанията, която продава страницата.

Ръкописният текст е надраскан с химикал върху лист хартия, откъснат от тетрадка със спираловидна подвързия. На листа са показани зачеркнати думи, коментари и алтернативни фрази. Той се продава в рамка заедно с обложката на албума Sgt. Pepper и малка табелка.

Подобни неща не се появяват толкова често на пазара, а когато се появят, невинаги са толкова значими“, коментира Сузан Бене от организацията, стояща зад февруарското събитие. Калифорнийският международен панаир на антикварните книги е ежегодно изложение на редки и антикварни книги, карти, ръкописи и фотографии.

Сред другите редки предмети са оригиналната корица на „Лявата ръка на мрака“ от легендата на спекулативната фантастика Урсула Ле Гуин, както и карта на града Сан Франциско от 1911 г.

Може да харесате още