Сър Антъни Хопкинс за ролята си в „Тор“: Безсмислена игра!

от Нощни птици

Невинаги актьорите одобряват ролите, които изпълняват. Добър пример за това е сър Антъни Хопкинс, който се оказа недоволен от участието си в поредицата на Marvel „Тор“, като нарече процеса: „безсмислена актьорска игра“, предава BBC.

Родената в Порт Талбот звезда се присъедини към актьорския състав на „Тор“, филмовата версия на комикса на Марвел, под режисурата на Кенет Брана през 2011 г.

Той изигра Один, бащата на титулярния герой Тор (Крис Хемсуърт) и се появи и в „Тор: Светът на мрака“ през 2013 г. и „Тор: Рагнарок“ през 2017 г.

„Ако седиш пред зелен екран, е безсмислено да се вживяваш в ролята“, казва сър Антъни пред New Yorker. „Сложиха ми броня, брада и ми казаха: „Седнете на трона и крещете малко“, коментира снимачния процес актьорът пред списанието.

Антъни Хопкинс е носител на два „Оскар“-а. Първият получава за образа на злодея Ханибал Лекстър в „Мълчанието на агнетата“ през 1992 г.

Вторият идва през 2021 г. за ролята на мъж с деменция във филма „Бащата“ и така става най-възрастният човек, получил приза „Оскар“ за актьорско майсторство.

Звездата завършва Кралския уелски колеж по музика и драма в Кардиф през 1957 г. Става известен, след като е забелязан от Лорънс Оливие и се присъединява към Кралския национален театър.

Междувременно колегата му от „Тор“ Крис Хемсуърт сподели пред списание GQ, че обича да снима филми за „Тор“, но се пошегува, че героят му омръзва доста бързо на всеки няколко години.

„Харева ми, че успях да направя нещо доста различно през целия процес. Тор 1 и 2 приех като нещо мое, с Тор 3 и 4 имах съвсем различно усещане“, каза той. Австралийският актьор призна пред списанието, че е готов да се върне отново към образа на Бога на гръмотевиците, но първо иска да види какво могат да му предложат в „творчески план“ и постави условие да „има нещо ново“ за героя. Хемсуърт допълни, че всъщност предпочита да се занимава с други неща известно време.

Може да харесате още