Световноизвестният актьор от „Паразит“ И Сон Кюн е намерен мъртъв

от Нощни птици

Южнокорейският актьор И Сон Кюн, известен в цял свят с ролята си в наградения с „Оскар“ филм „Паразит“, е намерен мъртъв. Той е на 48 години. Смъртта му потвърди полицията, която го е разследвала и за употреба на наркотици, предава CNN.

В изявление на полицията в столицата Сеул се казва, че на горещата си телефонна линия са получили сигнал за изчезнал човек. Той е бил подаден от мениджъра на И. Малко по-късно става ясно, че актьорът, известен с ролята си на бащата на богатото семейство в „Паразит“, е бил намерен в колата си в сряда сутринта.

Причината за смъртта е „предполагаемо самоубийство“, съобщават от полицията. Оттам потвърждават, че И Сон Кюн е бил разпитван три пъти от октомври насам в рамките на разследване за предполагаема употреба на наркотици.

За последен път И е бил призован от полицията на 23 декември и задържан в продължение на 19 часа, преди да бъде освободен на следващия ден.

По време на разследването всички тестове за наркотици на звездата от „Паразит“ са били отрицателни, съобщиха от полицията, без да уточняват колко теста е направил.

Според твърденията на И, той е бил подмамен да употребява наркотици и впоследствие изнудван от същото лице, се казва в съобщение на органите на реда. И е подал съдебен иск срещу предполагаемия изнудвач.

Полицията поднесе съболезнования на опечаленото семейство на актьора, като заяви, че се е опитала да предотврати изтичането на информация в медиите за разследването му за наркотици преди неговото приключване – в съответствие с южнокорейския закон, който забранява на участниците в наказателно разследване да оповестяват факти за заподозрения преди публикуването на публично обвинение.

Полицията в Сеул съобщи, че семейството на И не е искало да бъде извършена аутопсия.

Погребението му ще се проведе „тихо“, като на него ще присъстват членове на семейството и колеги, съобщи в сряда южнокорейската информационна агенция Йонхап, като се позова на агенцията му Hodu & U Entertainment.
„Днес почина актьорът И Сон Кюн – съобщи Йонхап. – Моля, въздържайте се от разпространяване на невярна информация, основана на спекулации или предположения“.

Различни медийни събития в развлекателния бизнес на Южна Корея бяха отменени след внезапната смърт на И.

Южнокорейската телевизия tvN също отмени събитие, на което щеше да представи нова драматична продукция.

Южна Корея има едни от най-строгите закони за наркотиците в света. Най-тежките престъпления, свързани с наркотици, като трафик и търговия, може да бъдат наказани с доживотен затвор, съобщи полицията за CNN, а гражданите може да бъдат обвинени и за изнасяне на наркотици в чужбина.

В миналото законите за наркотиците са принуждавали известни личности в Южна Корея да се оттеглят от звездната слава, тъй като скандалите са водили до прекратяване на договорите на актьорите и отлагане на премиерите на филми.

Може да харесате още