Три месеца изкуство със Sofia Summer Fest

от Нощни птици

Събитието за коктейлна и градска култура открива летния фестивал на София на 30 юни, 1 и 2 юли. Събитието ще се проведе от 30 юни до 30 септември на обичайното място в Южен парк II, зад музей „Земята и хората“.

Тазгодишното издание на летния фестивал на София ще премине под надслов “If life was a cocktail of” („Ако животът беше коктейл от…“).

“Целта ни е да откъснем посетителите от работното ежедневие, да донесем радост, забавление, свежо настроение и наслада за сетивата, заедно с цялата палитра от изкусителни вкусове, събрани в чаша изискан коктейл и селектирана музика“, споделя Христина Ванчева, създател на Sofia Finest.

Всеки един от трите дни ще бъде с различна тема, като към интересните коктейли ще се добави нов микс от вълнуващи активности, които да разкрият нови страни от коктейлната и градска култура на столицата.

Откриването на 30 юни е с вход свободен, а програмата включва различни проявления на тема „Изкуство“ под формата на изложби, инсталации и арт кътове.

На 1 юли е подготвен концерт, както и специална DJ селекция. На 2 юли, отново с вход свободен, като темата е „Пътешествия“ из близки и далечни страни.

Сред спектаклите, които са включени в тазгодишния фест са „Жена ми се казва Борис“, „Извънредно любовно“, „Горката Франция“, „Игра за двама“ и др.

Предложението към меломаните е с концерти на „Керана и Космонавтите“, „Братя Мангасарян“, Хип хоп фестивал и др.,
Традиционно всеки уикенд ще има кино прожекции и детски представления.

Може да харесате още