Уилям Дефо със звезда на Алеята на славата

от Нощни птици

Актьорът Уилям Дефо е удостоен със звезда на Алеята на славата в Холивуд. Неговото признание е първото подобно събитие за тази година, предава CNN.

„Истинско смирение е да бъда тук и да бъда част от това“, каза актьорът, който се е снимал в почти 150 филма.

„Чудесно е да си част от тази общност на артисти и забавляващи се хора, които, споделяйки своя опит и представяйки си перспективите на другите… ни карат да се чувстваме по-близки един с друг и ни свързват“, добави той.

Дефо също така сподели, че е прегледал списъка с имената на хората със звезди на прочутата алея и е открил още един човек, който е живял в Апълтън, откъдето е и той.

„Името му е Ерих Вайс. Знаете ли кой е той? Може би го познавате по-добре под името Хари Худини. Така че аз съм в добра компания.

Дефо е един от най-разнообразните холивудски актьори, снимал се в блокбъстъри и независими филми. От мрачния пазач във „Фарът“ на Робърт Егърс до гангстер в „Диво сърце“ на Дейвид Линч и Винсент ван Гог в „При вратата на вечността“, той участва и като Зелен Гоблин в „Човекът паяк“. Съвсем наскоро Уилям Дефо се превъплъти в образа на саможив учен в „Клети създания“ на Йоргос Лантимос.

Получил е четири номинации за „Оскар“ – една за най-добър актьор след превъплъщението му във Ван Гог и три за най-добър поддържащ актьор.

По време на събитието той беше поздравен от колегите си Педро Паскал и Патриша Аркет, които отдадоха почит на щедростта и таланта на Дефо, като Паскал го нарече „най-великия американски актьор през нашия живот“.

След 40-годишна кариера в киното Уилям Дефо разказва през 2020 г. пред CNN., че все още търси разнообразие, за да се поддържа честен. „В актьорската професия е толкова лесно да се появи корупция“, казва той.

„За един вид рутинен подход или да посегнеш към чантата си с трикове – точно като в живота. Това е заключената стъпка за един актьор. Трябва да намериш начин да се събудиш и да се измъкнеш от рутината.“ Дефо допълва, че не гледа на себе си като на човек, който поема рискове, а по-скоро има „здравословно безпокойство“ и казва, че е задължен да се опитва да променя обстановката.

Може да харесате още