Разкриха истинската причина за смъртта на Шинейд О’Конър

от Нощни птици

Ирландската певица Шинейд О’Конър е починала от естествена смърт. Това съобщи лондонски лекар шест месеца след кончината на звездата.

56-годишната О’Конър беше намерена мъртва в жилище в Лондон през юли. Малко след това местният следовател обяви, че ще се извърши аутопсия на тялото ѝ, съобщава The New Yoork Times.

В кратко изявление властите излизат със съобщение, че „О’Конър е починала от естествена смърт“ и се прекратява участието им по случая. Не бяха дадени допълнителни подробности за причината за смъртта.

Най-известна с изпълнението си на песента на Принс „Nothing Compares 2 U“, Шинейд О’Конър се превърна в световна звезда през 90-те години на миналия век – не само с музиката си, но и с политическите си провокации на сцената и извън нея. Най-запомнящото се е, че през 1992 г. Шинейд О’Конър разкъса снимка на папа Йоан Павел II по време на представление на Saturday Night Live в знак на протест срещу сексуалните посегателства над деца в Римокатолическата църква.

В оценката си за кариерата на О’Конър за The New Yoork Times поп критикът Джон Караманика казва, че певицата „беше нещо повече от обикновена поп звезда“.

Тя „беше пламенен моралист, безкомпромисен глас на социалния прогрес и човек, който смяташе, че славата и нейните изчистени и лъскави граници са вид болест“, пише Караманика. „Тя беше също така певица със свирепи дарби“, добавя той.

Шинейд страда от психично заболяване, за което тя открито говори и което е вследствие със смъртта на сина ѝ Шейн, който слага край на живота си през 2022 г.

След нейната кончина звезди от цял свят отдадоха почитта си към певицата. Майкъл Стайп от R.E.M. коментира нейната безкомпромисна честност и силно присъствие.

Боно от U2 с ирландския президент Майкъл Хигинс посетиха дома на Шинейд О’Конър на погребението ѝ през август.

Хигинс каза след новината за кончината ѝ:

„Ирландия загуби на такава сравнително млада възраст един от най-великите и талантливи композитори, автори на песни и изпълнители от последните десетилетия, който имаше уникален талант и изключителна връзка с публиката си, която я обичаше.“

Може да харесате още