Задържаха Арнолд Шварценегер за скъп часовник в Германия

от Нощни птици

Известният актьор и бивш политик в САЩ Арнолд Шварценегер е бил задържан от митничари на летището в Мюнхен. Причината била, че не е декларирал луксозен часовник, който е носил, докато е пътувал до Австрия, предава CBS News, като се позовава на говорител на митниците.

76-годишният Шварценегер е бил задържан в продължение на три часа на летището в Германия, съобщава източник, запознат с инцидента. Холивудската звезда и бивш губернатор на Калифорния е планирал да продаде часовника на благотворителен търг в Кицбюел, Австрия. Там е щял да присъства и на ски състезанието „Ханенкам“.

Според съобщение за медиите Шварценегер е трябвало да се яви на събитие, в което се набират средства за климата. Инициатива, която звездата от „Терминатор“ подкрепя.

Според информация на източника актьорът не е получил формуляр за декларация. Опитал се да плати данъците за часовника на летището, но машината за кредитни карти не е работила. След това Шварценегер е бил отведен до банкомат, за да изтегли пари, но лимитът е бил твърде нисък, а след това банката е била затворена, така че митническите служители най-накрая са внесли машина за кредитни карти, която е била в изправност, казва източникът.

Очаква се Шварценегер да бъде пуснат да продължи пътуването си, но „часовникът вероятно ще трябва да остане“, заяви говорителят на митниците Томас Майстер пред агенция Франс прес.

Часовникът е изработен по поръчка за Шварценегер от луксозната швейцарска часовникарска компания Audemars Piguet, съобщава Bild.

В момента тече разследване по наказателна процедура за евентуално укриване на данъци. Но също така Арнолд е бил освободен от властите и е продължил пътуването си, като му е бил върнат и часовникът.

Може да харесате още