Звездни имена на Киномания

от Нощни птици

37-ото издание на Киномания ще се проведе между 16 ноември и 3 декември. Прожекциите ще се състоят в зала 1 на НДК и кино „Люмиер“, както и за партньорските кина „Одеон“, Дом на киното, Евро Синема, Културен център G8, кино „Влайкова“ и зала „Славейков“.

Отвъд пределите на столицата фестивалните панорами ще се прожектират в „Лъки Дом на киното“ в Пловдив и във Фестивален и конгресен център (ФКЦ) – Варна.

The Great Escaper 2, Киномания

Билетите вече са в продажба.

По традиция сред акцентите в програмата са редица национални премиери на най-доброто от изминалата година в световното кино, както и вечни класики, с които Киномания отдава почит на големите майстори на седмото изкуство.

В салоните публиката ще се срещне с любими актьори – Майкъл Кейн като „Великият беглец”, режисиран от Оливър Паркър; Итън Хоук и Педро Паскал в „Странен начин на живот” под режисурата на Педро Алмодовар; Майкъл Фасбендер като треньор на футболния отбор на Американска Самоа в „Гол за победа” на Тайка Уайтити.
Със специални прожекции фестивалът отбелязва и годишнините на Катрин Деньов, Робърт де Ниро, Жерар Депардийо и Джеръми Айрънс.

Вече е готов и афишът на Киномания, в който на първия ред, сред звезди като Педро Алмодовар, Майкъл Кейн и Уди Алън, е фестивалният програматор на кинофорума Владо Трифонов, който си отиде малко по-рано този месец. Автор на плаката е Борис Десподов.

Киномания

Може да харесате още