Кичът „Барби“ оживява

Преживяването "Светът на Барби" пренася емблематичната кукла в реалния свят

от Нощни птици

От първата Барби с руса коса, създадена от Mattel през 1959 г., до предстоящия филм „Барби“ – емблематичната кукла с дълги бедра и мънички крачета продължава да прави силно впечатление на поколения фенове в новото потапящо преживяване „Светът на Барби“ в Лос Анджелис, предава Ройтерс. Независимо какъв кич е, добавяме ние.

Това пътешествие не е само за малките момичета, казва Луси Трейдуей, продуцент на „Килбърн Лайв“, която построява версията на къщата на мечтите на Барби в реални размери. „То е и за възрастни. Да видиш лицата на хората, когато влязат в света на Барби е наистина забавно. Имам предвид, че челюстите им падат, на всички, от всички възрасти.“

„Полът няма значение“, добавя тя, като отбелязва, че както малките момичета, така и момчетата крещят от вълнение, когато влязат вътре.

Гостите могат да разгледат стаите в атракциона с площ 20 000 кв. м., посветени на различните професионални кариери и хобитата на Барби, както и на асортимент от избрани кукли, които подчертават разнообразието.

„Посланието е, че можеш да бъдеш всичко, и това е огромна ценност за децата, когато влязат в стаята и видят Барби като астронавт, както и като всички най-различни професии, които никога не биха хрумнали на едно дете“, казва Тредуей.

„През годините куклите започнаха да олицетворяват приобщаването с посланието, че децата, независимо от произхода си, могат да бъдат всичко“, добавя тя.

Феновете се насърчават да изразяват собствения си стил в „Светът на Барби“ чрез виртуалната модна тенденция „Барбикор“ – момичешки розови тоалети и аксесоари.

Манията се разгърна през 2022 г., когато известни личности, сред които звездата от „Барби“ Марго Роби, Зендая, Лизо, Флорънс Пю и Ан Хатауей, започнаха да носят тематични тоалети на събитията преди премиерата на филма „Барби“ през юли.

Феновете могат да си купят Барби и аксесоари за Барби в „Светът на Барби“, където има много възможности да реализират любовта си към света на високата блондинка с подчертан бюст.

Може да харесате още