Барби с образа на кралица Камила

от Нощни птици

Британската кралица Камила е увековечена като кукла Барби и се пошегува, че това я е направило да изглежда с 50 години по-млада, предаде ДПА.  

Камила получи играчката, облечена в неин костюм, в знак на признание за работата ѝ в подкрепа на Фондация „Жените на света“ (Women Of The World) като неин председател. 

По време на събитието на организацията в Бъкингамския дворец тя държеше в ръцете си миниатюрната версия на себе си и каза: „Направихте ме да изглеждам 50 години по-млада – всички трябва да имаме Барби“. 

Хелън Мирън, баронеса Дорин Лорънс, изпълнителката от групата „Спайс гърлс“ Мел Би и лекоатлетката Кели Холмс бяха някои от гостите, поканени на събитието, заедно с ученички и други личности, допринесли за популяризирането на жените и момичетата.  

Барби е облечена в умалена версия на тоалета на Камила, носен от нея многократно преди това – синя рокля на Фиона Клеър, черна пелерина на Аманда Уейкли и черни ботуши на Елиът Зед. 

Косата на куклата е изработена по подобие на къдриците на Камила, както и бижутата ѝ.  На нея има и значка с надпис „WOW“ – съкратено от наименованието на организацията. Кралицата също носи такава. 

Фондация „Жените на света“ е благотворителна организация, която се превърна в глобална мрежа от събития, които защитават равенството между половете, отбелязват постиженията на жените и момичетата и разглеждат препятствията, пречещи им да разгърнат потенциала си. 

Хелън Мирън също получи свое Барби, което държи в ръката си награда „Оскар“ в знак на признание за отличието, получено от актрисата за главната роля във филма „Кралицата“ през 2007 г. Актрисата, която изпълнява ролята на разказвач във филма „Барби“, каза: „Надявам се, ако имам влияние върху младите момичета, то да не е свързано с това те да станат актриси“.

Може да харесате още