„Идолът“ не получи зелена светлина за втори сезон

от Нощни птици

Провокативният сериал на Сам Левинсън „Идолът“ („The Idol“) не получи зелена светлина за втори сезон, предава Variety. Противоречивата продукция развенчава бляскавия свят на хората в шоубизнеса, като главните роли са поверени на Лили-Роуз Деп и Абел Тесфайе ( „The Weeknd“).

Премиерата на проекта на HBO имаше премиера на фестивала в Кан, като не остави равнодушнa аудиторията със смущаващи сцени със сексуално насилие.

„След дълъг размисъл и обмисляне HBO, както и създателите и продуцентите, решиха да не продължават с втори сезон. Благодарни сме на създателите, актьорския състав и екипа за невероятната им работа“, заяви говорител на HBO.

Първи сезон приключи – след само пет епизода, съкратени от първоначално планираните шест – на 2 юли. Решението за отмяна на сериала беше взето наскоро след липсата на яснота както за зрителите, така и за членовете на актьорския състав дали сериалът има потенциал да продължи.

В интервю за Variety звездата Моузес Съмни заяви, че е подписал договор с мисълта, че става въпрос за ограничен сериал, докато звездата Да’Вайн Джой Рандолф заяви пред Variety, че смята, че „намерението на всички е да има втори сезон“. Когато се появи слух, че сериалът е бил отменен, HBO публикува в X (тогава известен като Twitter), че все още няма актуализация на статуса.

Създаден от Левинсън и The Weeknd, с участието на музиканта, „The Idol“ започва да се появява на първите страници на вестниците много преди дебюта си. През април 2022 г. излезе новината, че Ейми Сеймец е напуснала режисьорския пост и ще бъде заменена от Левинсън, тъй като сериалът е подложен на значителни презаснемания.

След това, през март 2023 г., в репортаж на Rolling Stone се описват сериозни твърдения за токсична атмосфера на снимачната площадка. Отговорът на The Weeknd е, че коментарът е „неуместен“. На филмовия фестивал в Кан Сам Левинсън заяви, че статията го е накарала да осъзнае, че сериалът ще бъде „най-голямото шоу на лятото“.

Надеждите му обаче не се оказват съвсем верни, тъй като „Идолът“ е приет с едва 19% одобрение в Rotten Tomatoes. В рецензията на Variety се казва, че сериалът „прилича на гнусна мъжка фантазия“.

Рейтингите на сериала са средни. Премиерата му беше с 913 000 зрители – със 17% по-малко от старта на „Еуфория“ през 2019 г., другият скандален сериал на HBO, режисиран от Левинсън.

Може да харесате още