Мария Бакалова ще изиграе Ивана Тръмп

от Нощни птици

Българската актриса Мария Бакалова ще изиграе ролята на първата съпруга на Доналд Тръмп – Ивана, предава Deadline.

Бившият президент на САЩ ще бъде изпълнен от звездата на Marvel Себастиан Стан. В предстоящия биографичен филм за него към актьорския екип ще се присъедини и Джеръми Стронг от „Наследство“.

Новият проект носи името The Apprentice и е режисиран от иранския творец Али Абаси.

Действието се развива през 70-те и 80-те години на миналия век и проследява пътя на бившия президент на САЩ до превръщането му в нюйоркски магнат в областта на недвижимите имоти, както и отношенията му с Рой Кон – известния адвокат, който става ментор на Тръмп, а по-късно е лишен от права за неетично поведение.

Филмът е описан като „история за ментор и протеже, която очертава произхода на една американска династия“ и „разкрива моралната и човешка цена на една култура, определяна от победители и победени“. Както и че той изследва властта и амбицията в свят на корупция и измама.

Стан – най-известен с ролята си на помощник на Капитан Америка, както и с номинацията си за „Еми“ и „Златен глобус“ за ролята на Томи Лий в минисериала „Пам и Томи“ – ще играе младия Тръмп.

Стронг е избран за ролята на Кон, съобщава Deadline.

Абаси стана известен с трилъра „Свещеният паяк“ от 2022 г., който беше представен като кандидатурата на Дания за най-добър международен игрален филм на „Оскар“-ите. Той също така е режисьор на последните два епизода на прочутата адаптация на видеоиграта The Last of Us.

Сценарист на филма е журналистът и писател Гейбриъл Шърман, чиято книга „Най-силният глас в стаята“ – биография на основателя на Fox News Роджър Ейлс – беше адаптирана в минисериала на Showtime от 2019 г. „Най-силният глас“ с участието на Ръсел Кроу в ролята на Ейлс.

Понастоящем Тръмп е изправен пред 91 обвинения в престъпления по четири отделни наказателни дела, както и пред широко разгласено дело за измама, което в момента се разглежда в Манхатън, предава The Guardian.

Очаква се също така два пъти подложеният на импийчмънт бивш президент да стане кандидат на Републиканската партия на изборите в САЩ догодина, като има огромна преднина в текущите социологически проучвания.

Мария Бакалова

стана известна в Холивуд след участието си във втората част на „Борат“ със Саша Барън Коен. За тази своя роля Мария получи номинация за „Оскар“. Тя игра и в драмата за съзряването Fairyland, както и беше гласът на съветското куче Космо в „Пазители на галактиката“.

Може да харесате още