„Мигове от живота“ и „Безкрайност“ красят Sofia MENAR

от Нощни птици

Тандемът Мая Дойчинова-Сапунджиева и Ивайло Сапунджиев ще гостува с две изложби в рамките на предстоящия фестивал за кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка Sofia MENAR.

Двамата ще представят сериите „Мигове от живота” и „Безкрайност”, съответно в пространствата на Дома на киното и Културен център G8.

Фотографиите в „Мигове от живота” са заснети в Мароко, Тунис, Египет, Турция, Узбекистан, Индия и Иран.

Безкрайност. Снимка: Sofia MENAR

Най-истинските мигове в живота са тези, които са запечатали най-ярки спомени в сърцето ни. Тези, които често ни намират неподготвени и които оставят сладък вкус в душата ни. Хората с болките, усмивките, тъгата, вярата, надеждата, любовта, щастието, радостта, сълзите, създаващи най-безценните мигове.

Тази изложба ще ви поведе на чудно пътешествие в един необятен и непознат свят. Ще се запознаете с различни култури и начин на живот. В кадрите си сме уловили интересни моменти от живота на хората по света. Те показват мигове на интимност, съперничество, спокойствие, любов…

Изложбата „Мигове от живота” ще бъде открита във фоайето на Дома на киното на 9 януари.

„Безкрайност” включва фотографии от Мароко, Тунис, Турция, Узбекистан, Индия и Иран. Символът на безкрайността, който откриваме в архитектурните елементи и стенописи, създава усещане за завършеност и създава в душата хармония. Повтарящите се модели на линии, форми и цветове носят вдъхновение и спокойствие.

Мигове от живота. Снимка: Sofia MENAR

Хармонията е центърът на нашата вселена. Всичко се развива от него и се разгръща в безкрайно движение отвътре навън. Светът е кръг, символизиращ жизнения цикъл и изпълващ ни с хармония.

Повече от десет години търсенето на хармония ни подтикваше към създаването на серията “Безкрайност”, която ще бъде изложена във фоайето на Културен център G8 по време на фестивала Sofia MENAR. Официалното откриване ще е на 15 януари.

И двете изложби ще бъдат съпътствани с представянето на книгите „Мигове от живота” и „Безкрайност”, които посетителите ще могат да закупят по време на откриването на изложбите.

Може да харесате още