Почина актьорът Дейвид Славчев

от Нощни птици

След дълго боледуване на 51 години си отиде актьорът Дейвид Славчев – директор на Видинския театър. На този пост е от 2014 г. Роден е на 14 юли 1971 г.

Първите си професионални стъпки в актьорската кариера прави на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“. Тогава е още на 8 години, когато участва в пиесата „Не събуждайте госпожата“, предава Нова тв. Като малък участва и в детски програми по Българската национална телевизия. Неговата майка – Оляна Стойчева, си отива на 33 години. Нейният брат също е актьор – Вихър Стойчев.

През 1991 г. Дейвид влиза в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Стефан Данаилов. В телевизията е част от екипа на предаването „Господари на ефира“.

Като директор на Видинския театър Дейвид Славчев дебютира с постановката „Само за мъже“ по Дарио Фо. В постановката той е режисьор и актьор. Под негова режисура на сцената в театъра във Видин са още представленията „Извънредно положение“, „Женско царство“, „Ирония на съдбата“.

Семейството на актьора изказва искрени благодарности към екипа на проф. Николай Габровски от МБАЛ „Пирогов“ за грижите, положени през последните 7 месеца за Дейвид.

Може да харесате още